In aanmerking komen voor de EIA

De energie investeringsaftrek kan je bekend in de oren klinken, maar misschien ook niet. Voor iedereen die het nog niet kent: het is een subsidie voor LED verlichting. Wanneer je van bijvoorbeeld TL verlichting overstapt op LED verlichting, kan het zijn dat je in aanmerking komt voor de energie investeringsaftrek. Dankzij deze subsidie is LED verlichting de laatste jaren steeds populairder geworden, en dat is ook niet zo gek. LED verlichting levert namelijk erg veel voordelen op, ook voor u!

Hoe gaat de EIA in z’n werking?

Als bedrijf zijnde kun je subsidie aanvragen door middel van de Energie Investeringsaftrek. Bedrijven kunnen fiscaal voordelig LED lampen aanschaffen en daarmee kunnen zij investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Ongeveer 40% van de investeringskosten kunnen bedrijven aftrekken van de fiscale winst bovenop de gebruikelijke afschrijving. Waarom deze regeling is bedacht? Dat is heel eenvoudig, dit is speciaal gedaan om het duurzame ondernemen te ondersteunen en te stimuleren. LED verlichting levert niet alleen een voordeligere energierekening op, het levert ook nog eens belastingvoordeel op van gemiddeld 10%. Dat wil je natuurlijk niet aan je voorbij laten gaan als bedrijf zijnde, en daarom zijn al erg veel bedrijven je voor gegaan met de overstap naar LED verlichting.

Ben je benieuwd of jij ook in aanmerking komt voor de Energie Investeringsaftrek? Ga je er dan zeker in verdiepen door op internet op zoek te gaan naar informatie over deze subsidie. Gebruik bijvoorbeeld termen als ‘subsidie led verlichting bedrijven 2015’ of led upgrade om de juiste informatie te vinden. Grote kans dat jij dan ook overtuigd raakt om de overstap te maken naar LED verlichting. In dat geval kun jij ook gaan profiteren van alle voordelen die LED verlichting met zich mee brengt, naast de Energie Investeringsaftrek en het belastingvoordeel.

http://zone-atex.nl/subsidie-led-verlichting/