Down Home
Image default
Business

Internationale ambities waar maken, ook voor kleine ondernemers haalbaar

Internationale ambities zijn veel ondernemers niet vreemd. Je hoeft niet perse een groot concern te runnen om die ambities te realiseren, ook voor kleine ondernemers ligt de wereld aan hun voeten; internet maakt dat de hele wereld bereikbaar voor je is, de héle wereld! Hoe maak je deze dromen waar? Een paar tips.

1.      De inhoud van je website moet ijzersterk zijn

Teksten, foto’s, navigatie en gebruiksgemak dienen van topkwaliteit te zijn. Met name de tekst dient foutloos te zijn, aangezien deze als basis zal dienen voor vertalingen naar andere talen.

2.      Heb je een duidelijke visie? Wat is je doel?

Het is niet meer dan logisch dat je allereerst een Engelse vertaling van je website laat maken. Maar onderschat de toegevoegde waarde van Frans, Duits en Spaans niet.

3.      Vertaal de website helemaal

Dit klinkt wellicht als een open deur, maar wanneer een pagina zoals bijvoorbeeld ‘retourbeleid’ over het hoofd gezien wordt, kan dit voor een hoop ellende zorgen. Ook de algemene voorwaarden moeten voor iedereen te lezen zijn.

4.      Laat het vertalen van je content over aan professionele vertalers

Goedkoop is per definitie duurkoop wanneer aan de vertalingen niet voldoende aandacht wordt besteed. Zelfs als je zelf een vreemde taal goed beheerst, raden wij aan de vertaling uit te besteden. Het voordeel van een professionele vertaler inhuren is dat deze ervaring hebben met het vertalen van websites. Een professionele vertaler weet precies wat wel en niet werkt in de landen waarvoor de vertaling bedoeld is. Professionele vertalers houden bijvoorbeeld rekening met cultuurverschillen die er bestaan, verschillen waarvan je zelf waarschijnlijk niet op de hoogte bent. Doordat een professionele vertaler ervaring heeft, zal hij of zij ook in staat zijn je te adviseren over de juridische onderdelen van je website; wet- en regelgeving kunnen per land enorm verschillen.

5.      Laat je niet ontmoedigen, ga ervoor!

Zoek een vertaalbureau en maak vandaag nog werk van je internationale ambities!