Down Home
Business

Je MacBook resetten doe je zo!

Een MacBook is een geweldig apparaat met uitgekiende technologie, maar zelfs geweldige apparaten kunnen je op den duur weleens in de steek laten of defect raken. Lijken de problemen aan je MacBook onoplosbaar? Dan kun je er onder andere voor kiezen hem te resetten. In dit artikel vertellen we je hoe je dat het best kunt aanpakken.

Eerst even dit…

Ga niet te snel van start en begin niet meteen met het resetten van je MacBook. Begin in plaats daarvan met het maken van een back-up van je belangrijkste bestanden. Tijdens het resetten worden alle gegevens op de harde schijf namelijk gewist en dat zou betekenen dat je alles kwijt bent. Kopieer alle data die je absoluut niet kwijt wil dus van te voren naar een externe harde schijf of een cloud. Wil je data in een cloud zetten, dan kun je gebruikmaken van onder andere ‘iCloud’, ‘DropBox’ of ‘Google Drive’.

Voor het maken van de back-up kun je verder het op je MacBook ingebouwde programma ‘Time Machine’ gebruiken. De programma’s die na het resetten niet automatisch worden geïnstalleerd zul je zelf opnieuw moeten downloaden en installeren.

Terug naar de fabrieksinstellingen

Het resetten van een MacBook is niets anders dan teruggaan naar de fabrieksinstellingen. Het apparaat is hierna helemaal leeg, alsof je het voor het eerst aanzet. Hiervoor moet je het volgende doen:

  1. Start je MacBook opnieuw op vanuit ‘OSX Recovery’. Hou daarbij de ? Command- en de R-toets ingedrukt. Hiermee open je het hulpprogramma ‘Recovery’. Op het moment dat het Apple-logo in beeld verschijnt, kun je de toetsen weer loslaten.
  2. Selecteer ‘Recovery HD’. Dit is het gedeelte van de harde schijf dat is gereserveerd voor de Recovery- functie.
  3. Kies voor ‘Schijfhulpprogramma’. Klik op ‘Ga door’. Wanneer het ‘Schijfhulpprogramma’ zich opent verschijnt er een lijst met al je harde schijven.
  4. Klik op je opstartschijf aan de linkerkant van het scherm (meestal ‘Macintosh HD’).
  5. Ga naar het tabblad ‘Wissen’, selecteer ‘APFS’ (of ‘Mac OS Uitgebreid (journaled)’ voor oudere Macs) als bestandssysteem en klik op ‘Wis’.
  6. Sluit het ‘Schijfhulprogramma’ af. Hierna kom je weer in het Recovery-menu terecht.
  7. Kies voor ‘macOS opnieuw installeren’ in het menu dat vervolgens verschijnt.
  8. Volg het installatieproces en start je MacBook op alsof het de eerste keer is.

Let op! Sommige programma’s zul je misschien opnieuw moeten installeren en het zou ook kunnen dat je bepaalde gegevens vanaf je back-up zult moeten terugzetten.

Ga bij een Apple expert langs

Ben je niet zo technisch en durf je het niet aan om je Mac zelf te resetten? Denk dan niet te lang na, maar ga meteen bij een iMac reparatie Amsterdam expert langs. Hem of haar vind je natuurlijk bij een reparatiebedrijf bij jou in de buurt. Veel succes!

https://www.pcrefresh.com/contact/amsterdam/imac-reparatie-amsterdam/