Down Home
Image default
Business

Keukenrenovatie Antwerpen

Tips voor een keukenrenovatie

Is jouw keuken aan vervanging toe? Dan vind je hier enkele tips om praktisch en efficiënt aan de renovatiewerken te beginnen. Het is namelijk belangrijk om je eerst goed te informeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Het eerste punt van een keukenrenovatie is het opstellen van een haalbare planning. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk van die nieuwe keuken genieten, maar door even de tijd te nemen om een duidelijke planning op te stellen zal je uiteindelijk tijd en problemen besparen. Denk na over mogelijke pijnpunten en trek hier voldoende tijd voor uit. In deze planning kan je ook het aantal mensen opnoemen dat je nodig hebt als hulp. Heb je bijvoorbeeld sterke vrienden nodig om de oude keuken uit te breken? In welk stadium heb je een elektricien nodig om eventueel stopcontacten te verplaatsen? En wanneer is het dat tijd om een renovatiebedrijf in te schakelen voor het plaatsen van je nieuwe droomkeuken? Als je hier op voorhand goed over nadenkt zullen de renovatiewerken vlotter verlopen en kan je een schatting van de kosten doen. 

Als de planning eenmaal is opgesteld kan je aan de werken beginnen. Het is belangrijk om jezelf goed te informeren en stil te staan bij de keuze van de materialen. Heb je een aanrecht dat tegen vocht en hitte kan? Op die manier kan je lang genieten van je nieuwe keuken. Denk ook na over de verf en tegels die rond het aanrecht komen. Zijn deze onderhoudsvriendelijk? Niemand houdt er namelijk van om na het koken nog uren tegels proper te schrobben. 

Daarnaast is het belangrijk om een goed ventilatie of afvoersysteem te kiezen. De geur van een versgebakken cake heeft zijn charme, maar een huis dat dagen naar eten ruikt daar houdt niemand van. 

Ben je van plan om naast een keukenrenovatie ook nog andere delen van je woning te renoveren? Dan kan je de professionals van DP Housing inschakelen voor een totaalrenovatie. Zij hebben jaren ervaring en zorgen ervoor dat alle werken voldoen aan de geldende normen.

 

https://www.dphousing.be/keukenrenovatie-antwerpen/