Down Home
Business

Kleine of grote kantoorunits huren

Wanneer je tegenwoordig een kantoorunit zoekt en de beschikbare kantoorruimte voor je bedrijf in kaart brengt zijn er een aantal richtlijnen te bedenken waarop je wellicht slimmer maar vooral ook veel efficiënter met de benodigde kantoorruimte kunt omgaan. Over het algemeen is er de gedachte dat het samenwerken in een gemeenschappelijke werkruimte of kantoorruimte efficiënt zou zijn voor het personeel van een bedrijf. De afgelopen jaren zijn er heel wat enorme kantoorruimtes zo ruim mogelijk omgezet om de onderlinge communicatie juist te verbeteren. Maar wat blijkt uit onderzoek? Open kantoorruimtes of grotere kantoorunits waar meerdere medewerkers met elkaar in een ruimte werken zijn helemaal niet efficiënt. Sterker nog ruim 30% – 50% van de effectiviteit van een medewerker gaat verloren in dit soort van kantoorunits.

Efficiënt werken is volledige concentratie en geen enkele afleiding

Er zijn verschillende oorzaken aan deze zeer inefficiënte manier van werken die er uiteindelijk voor zorgen dat medewerkers veel minder productief worden in gezamenlijke kantoorunits. Ten eerste blijkt dat er verschillende tijdstippen zijn waarbinnen mensen efficiënt en met volle concentratie kunnen werken. Vooral in de ochtend zijn mensen het meest effectief en kunnen ze dus ook het beste het moeilijkste werk verrichten. Om iets moeilijks qua werk optimaal uit te kunnen voeren mag er geen afleiding plaatsvinden. Mail, telefonie en of vragen van collega’s zorgen ervoor dat je compleet uit je concentratie komt en 2x zoveel tijd nodig hebt om het werk af te maken. Juist in kantoortuinen waar meerdere mensen bij elkaar zitten is afleiding continue aanwezig en dus zal het werken in deze ruimtes totaal niet efficiënt zijn.

Hoe ziet de ideale kantoorwerkplek er dan uit.

Eigenlijk dezelfde 5-8 vierkante meter per medewerker met een max van 1-3 mede collega’s op de kamer. Vergaderen doe je in een aparte ruimte en het liefst zoveel mogelijk afzonderlijke werkplekken. Dit klinkt ingewikkeld maar vaak zijn hier best goede voorzieningen voor aan te brengen. Om meer effectief te werken is volledige concentratie op je werk erg belangrijk en dus zouden bedrijven veel meer moeten investeren in de inrichting van hun kantoren dan voorheen. Bedenk welke investering voor een betere werkomgeving als rendement kan opleveren voor een bedrijf.

https://www.franklinbusinesscenter.nl