Down Home
Business

Kom ik in aanmerking voor de energie investeringsaftrek?

Wilt u graag overstappen van uw conventionele verlichting naar LED verlichting? Dat kan! Er is namelijk een erg breed assortiment aan LED verlichtingen. Denk hierbij aan handlampen, hanglampen, lineaire verlichting, brandlampen en meer! In de eerste instantie denk je waarschijnlijk dat dit wel een aardig prijskaartje kan hebben, maar dit is zeker niet altijd het geval. Je kunt namelijk ook in aanmerking komen voor de energie investeringsaftrek! Dankzij deze subsidie is overstappen op LED verlichting steeds populairder geworden, en wellicht is de overstap met deze subsidie voor u ook wel een stuk aantrekkelijker.
Je kunt als bedrijf subsidie aanvragen door middel van de energie investeringsaftrek. Bedrijven kunnen op die manier fiscaal voordeling led lampen aanschaffen en hiermee investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie. Ongeveer 14,5% van de investering kunnen bedrijven aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving. Wat daarnaast natuurlijk ook nog een voordeel is, is dat dankzij de LED verlichting de energierekening ook aanzienlijk daalt in prijs, maar ook levert het gemiddeld 10% belastingvoordeel op. Het is dus voor iedereen ideaal om met subsidie led verlichting te ontvangen!

Aan welke voorwaarden moet je voldoen
Om in aanmerking te komen voor de energie investering aftrek, zijn er wel een aantal eisen waar je aan moet voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld ondernemer zijn in Nederland, Aruba, Curaçao, Sint Maarten of de BES-eilanden. Daarnaast moet er ook inkomsten- of vennootschapsbelasting worden betaald. Een paar andere eisen zijn:

–       Er wordt een investering gedaan die op de energielijst staat.
–       Het bedrijfsmodel voldoet aan de eisen die hieraan in de energielijst worden gesteld.
–       Het bedrijfsmiddel is nog niet eerder gebruikt
–       Het bedrijfsmiddel wordt op tijd gemeld
–       Het meldingsbedrag dient per melding samen ten minste E 2.500,- te bedragen en maximaal E 119.000.000,-

Kortom: vraag nu zo snel mogelijk subsidie led verlichting bedrijven aan, en bespaar een hoop geld!

http://zone-atex.nl/subsidie-led-verlichting/