Down Home
Business

Kruipende beestjes, overal!

Aaahh!! Daar kruipt er weer een! Gadverdamme!! Als ik ergens niets van moet weten, is het wel kruipende insecten in huis. Waar komen ze toch iedere keer vandaan? Elke keer probeer ik ze weer dood te trappen, maar tevergeefs. Kruipende insecten zijn me altijd te snel af, dus hoe kom ik er nu vanaf?

Kruipende insecten in huis

De meest voorkomende kruipende insecten in huis? Je vindt ze hieronder! En hopelijk nooit in je huis.

  • Bedwantsen: een ware nachtmerrie als je bedwantsen in huis hebt. Bedwantsen kruipen in je bed, bijten je met hun steeksnuit en voeden zich zo met jouw bloed. De volgende morgen zit je vol met jeukende, rode bultjes.
  • Kakkerlakken: ook niet een heel fijn idee om deze kruipende insecten in huis te hebben. Kakkerlakken kruipen waar ze niet gaan kunnen en besmetten ondertussen al je spullen in huis. Bovendien dragen kakkerlakken allerlei schadelijke ziektes bij zich.
  • Vlooien: met name voor huisdieren is vlooien in huis echt vreselijk. Vlooien zitten het liefst bij jouw hond of kat en bijten deze om zich te voeden. Ook jij kunt het slachtoffer worden van vlooienbeten met jeukende bulten als gevolg.
  • Mieren: vooral in het voorjaar en de zomer krijg je last van mieren in huis. Deze kruipende insecten gaan dan op zoek naar voedsel. Tijdens deze zoektocht besmetten ze jouw voedsel, erg onhygiënisch dus.
  • Boktor: deze houtaantaster wil je absoluut niet in je huis. Boktor voedt zich met hout en brengt daarmee ernstige schade toe aan al jouw houten vloeren, meubels en andere houten voorwerpen. Voor je het weet, staat een houten constructie op instorten.

Zijn kruipende insecten schadelijk?

De kruipende insecten die hiervoor zijn beschreven, wil je absoluut niet in huis hebben. De een bijt, de ander steekt, ze besmetten je voedsel en leefomgeving, brengen ziektes over of maken echt schade aan je huis. Het enige wat je kunt doen om dit tegen te gaan, is deze kruipende insecten voorkomen in huis en als ze er al zijn: bestrijden.

Hoe voorkom ik kruipende insecten in huis?

Deze kruipers in huis voorkomen, is geen gemakkelijke opgave. De meeste kruipende insecten zijn zo klein, dat ze nog door het kleinste gaatje binnenkomen. Om kruipende insecten in huis te voorkomen, dicht je zoveel mogelijk naden en kieren. Let je op wat je mee neemt in huis en zorg je dat er geen voedselresten rondslingeren. Anders zit er maar een ding op: zo snel mogelijk de kruipende insecten laten bestrijden.

Kruipende insecten bestrijden

De hierboven beschreven kruipende insecten zijn niet eenvoudig om zelf te bestrijden. Ze houden zich schuil op plekken waar jij geen weet van hebt, waardoor het lastig wordt om al deze kruipende insecten te bereiken tijdens het bestrijden. Daarnaast zijn de beschikbare bestrijdingsmiddelen minder effectief dan die van bestrijdingsspecialisten. Dus voor je het weet, heb je weer een hele plaag van kruipende insecten in huis. Laat daarom een professionele ongediertebestrijder langskomen om voor eens en altijd af te rekenen met deze vervelende kruipende insecten tegen acceptabele kosten voor ongediertebestrijding.