Down Home
Image default
Business

Met ERP systemen heeft u de volledige controle over uw bedrijf

‘Enterprise Resource Planning’ is niet meer weg te denken uit de huidige economie. De cruciale vraag binnen bedrijfsprocessen is ‘Hoe kunnen we zoveel mogelijk resultaat halen met zo weinig mogelijk middelen?’. Om dit hele productieproces optimaal te laten functioneren, kunnen bedrijven niet anders meer dan een degelijk software systeem te gebruiken. De tijd dat elke afdeling zijn eigen kleine systemen had, die vooral niet met elkaar communiceerden, is lang verleden tijd. 

ERP software op maat 

Het grootste succes kent ERP software in de maakindustrie. Productiekosten zijn in onze regio’s heel hoog. Ze moeten minutieus beheerd worden. ERP software in de productie heeft dan ook de bedoeling elke persoon, elke functie, elke grondstof en elke handeling in het proces te controleren. Als bedrijf kiest u zelf hoever u hierin gaat en wie binnen het bedrijf welke gegevens kan raadplegen. ERP kent vele mogelijkheden: 

  • Financiën zoals bankgegevens, klanten- en leveranciersgegevens en loonadministratie worden volledig in ERP beheerd.
  • Stockbeher: uw aankoopdienst wordt aangestuurd door ERP, uw klanten hebben inzicht in uw stock en kunnen eventueel rechtstreeks via uw ERP systeem hun orders plaatsen.
  • Productie wordt door ERP aangestuurd. Denk aan systemen zoals CAD/CAM.
  • ERP draagt bij tot kwaliteitsverbetering. Productieprocessen worden bijgestuurd vanuit gegevens uit ERP.
  • Uw verkoopafdeling heeft inzicht in de status van uw klanten.
  • Zelfs aan de receptie weten ze het nodige over uw klanten om ze op een gepaste manier te ontvangen.

ERP software: uw enig en centraal systeem

Het grote voordeel van ERP is dat u binnen uw bedrijf nog slechts één centraal beheerssysteem heeft. De kans op dubbel werk of fouten is miniem. Zo heeft bijvoorbeeld elke klant slechts één schrijfwijze van zijn naam. Elk stuk dat uw productie-eenheid maakt heeft slechts één uniek serienummer. De oudere generatie onder ons kunnen zich nog levendig herinneren dat bepaalde klanten twee adressen (één correct en één fout) hadden, dat een vertegenwoordiger gretig aan een klant verkocht maar niet wist dat de klant nog heel wat schulden bij de firma had, of dat er nog heel wat stukken in voorraad waren en toch besteld werden. Het verlies dat zoiets voor de firma betekende, is niet te schatten. ERP bespaart u heel wat van deze zorgen. Zo kunt u zich richten op andere zaken binnen uw bedrijf.

https://trivestsoftwaregroup.be/