Down Home
Business

Mijn baby voor het eerst in bad: wat nu?!

Een glibberige, fragiele, spartelende baby in bad doen. Ohh jeetje, dat klinkt als een helse opgave! Gelukkig lijkt het lastiger dan het is, mits je de juiste technieken en tactieken toepast. Hoe doe je jouw baby in bad, welke gedeeltes hebben speciale aandacht nodig en hoevaak moet je jouw kleintje schoonmaken? Je leest het hieronder!

Wanneer, hoevaak en hoe?

Pasgeboren baby’s hoeven niet zo vaak in bad als baby’s die vast voedsel eten en/of kruipen. Een keer of twee á drie per week wassen in bad volstaat. Denk er wel aan om jouw kleintje op andere dagen wel met een washand te wassen. De belangrijkste gebieden zijn het luiergebied, de handen en het gezicht. Als jouw kleintje wat ouder wordt, moet de frequentie waarin gebadderd wordt wel iets worden opgevoerd. Tegen de tijd dat jouw baby een peutertje is, kan het dan ook geen kwaad om dit elke dag te doen, zowel qua het tegengaan van vuiligheid als het tot rust brengen voordat het bedtijd is.

Op welk tijdstip?

Het verschilt per kind wat het ideale tijdstip is om in bad te gaan. Toch geldt over het algemeen voor pasgeborenen dat het het beste is om ze vóór het eten te wassen. Als je ze te snel na het eten wast, bestaat de kans op overgeven. Voor de wat oudere baby’s is het het beste om dit vlak voor bedtijd te doen. Hier worden baby’s én lekker rustig van, én ontstaat er een goed slaapritueel.

Welke spullen heb ik nodig

Bij het in bad gaan heb je diverse spullen nodig. Jut en Juul Lifestyle for Kids heeft gelukkig een zeer grote collectie met diverse baby verzorgingsspullen. Wel hebben we hieronder alvast een kleine checklist gemaakt.

Hydrofiele doeken

Luiers

Watjes en doekjes

Shampootjes en lotionnetjes

Thermometer

Washandjes en of showergloves

 

https://www.jutenjuul.nl/