Down Home
Business

Nieuwe oefentoets Wft vermogen

Nieuwe oefentoets Wft vermogen

De oefenvragen en oefenexamens van Oefentoets zijn gratis online beschikbaar voor iedereen. Er zijn inmiddels al oefenexamens beschikbaar voor Wft, VCA, SVH en het verkeer. Over enkele maanden worden de gratis oefenexamens voor het behalen van je rijbewijs B examen verwacht. Houd de website in de gaten en zorg ervoor dat je slaagt voor je examens met Oefentoets. Toets je kennis online met Oefentoets!

 

Wft vermogen

Wft vermogen is verplicht volgens de Wet op het financieel toezicht (hierna: Wft) voor alle dienstverleners die betrokken zijn in het vermogensbeheer. Er moet sprake zijn van een onafhankelijk advies naar de klanten waarbij het belang van de klant centraal staat. Een adviseur moet daarom een dossier aanmaken, waarmee er aangetoond kan worden dat het advies aansluit bij het risico- en klantprofiel. Er zijn verschillende organisaties die toezicht houden op het onafhankelijk advies. Daarnaast zijn er voor de consument verschillende manieren om een klacht opgelost te krijgen. In veel gevallen zal dit rechtstreeks met de financieel adviseur opgelost kunnen worden, zodat beide partijen tevreden zijn. Lukt het niet om tot een oplossing te komen dan bestaat de mogelijkheid om je te richten naar een onafhankelijke instelling zoals het Kifid.

 

Oefentoets Wft vermogen

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de oefentoets Wft vermogen, zodat binnen enkele weken ook een goede voorbereiding mogelijk is voor dit examen. De samenvatting Wft vermogen is al beschikbaar, waardoor je de lesstof al kunt doornemen. Het bespaart jou veel tijd, aangezien het studieboek uit ruim 600 pagina’s bestaat. Lees de samenvatting door en maak vervolgens per hoofdstuk de oefenvragen. Zodra je alle hoofdstukken hebt doorgenomen en de oefenvragen met een voldoende hebt afgerond kun je verder gaan met de oefenexamens.

De oefenexamens bestaan uit 20 vragen die je in 60 minuten moet beantwoorden. Na het beantwoorden van alle vragen volgt de uitslag, waardoor je direct kunt zien of je de lesstof beheerst. Heb jij 70% juist beantwoord dan beheers jij de lesstof voldoende.

Het advies is om de oefenvragen en oefenexamens Wft vermogen een aantal keer door te nemen, zodat je zeker weet dat je de lesstof begrijpt. Herhaling van de vragen helpt jou de lesstof te begrijpen en te onthouden.

 

Wft basis

De meeste cursistenten hebben de opleiding Wft basis al afgerond als ze bezig gaan met de cursus Wft vermogen. Ook ben je als vermogensbeheerder en adviseur verplicht om de Wft basis opleiding met een voldoende af te ronden.

De opleiding Wft basis bestaat uit lesstof van ongeveer 350 pagina’s en de samenvatting is slechts 120 pagina’s. Je bespaart dus ruim twee derde van je tijd wanneer je de samenvatting aanschaft.

 

Ook zijn er voor de Wft basis cursus vele oefenvragen en oefenexamens beschikbaar op de website. Alles vragen zijn volledig gratis beschikbaar, zodat je onbeperkt kunt blijven oefenen. Wil jij ook slagen voor het Wft basis examen ga dan snel naar de website van Oefentoets. Ook jij zult in staat zijn om aan te tonen dat je vakbekwaam en integer kunt adviseren. Succes met het afronden van je Wft modules.