Down Home
Business

Onbekende werkzaamheden van de loodgieter

 

Naast de meest bekende werkzaamheden van de loodgieter als het werken aan sanitair en keukens hebben loodgieters veel meer, spannendere werkzaamheden. Bijvoorbeeld het werken aan gas installaties of verwarming en alles wat daarbij hoort. Dus leidingen, verwarming, ketels en boilers. Loodgieters zijn getraind in het installeren, repareren, nalopen en onderhouden van al deze, en nog veel meer apparatuur. Ook bijvoorbeeld een nieuwe koelkast of gasfornuis kan door een loodgieter geïnstalleerd worden. Naast het installeren kan de loodgieter deze apparatuur ook nalopen, onderhouden en repareren. Wel zo fijn, dan hoeft u namelijk niet steeds een andere klusjesman langs te sturen.

 

Onbekende werkgebieden

Ondanks dat veel mensen dit niet weten bestaat het takenpakket van een loodgieter voor een substantieel deel uit het onderhouden, nalopen, en repareren van daken. Vaak wordt dit gedaan door dakdekkers maar ook loodgieters zijn vaak erkende dakdekkers en kunnen deze klussen dus voor u aanpakken. Of het nou gaat om een klein lekkage of een volledige installatie van een nieuw dak; een loodgieter kan het voor u regelen.

 

Naast het werken aan daken zijn loodgieters vaak ook ervaren met het werken aan gasleidingen. Bijvoorbeeld uw verwarming, cv ketel, boiler, thermostaat of alles er tussen in; de loodgieter heeft de kennis in huis om het voor u te regelen. De loodgieter is namelijk installateur en onder die noemer valt het installeren en repareren van gasleidingen en alles er tussen in.

 

Wat veel mensen wel weten over het loodgietersberoep is dat de loodgieter zich bezig houdt met het ontstoppen van verstoppingen. Of dit nou een wc is, een toe- of afvoer of nog iets heel anders, de loodgieter weet hoe hij hiermee aan de slag moet. In het geval dat u last heeft van een lekkage twijfelt u natuurlijk geen moment en schakelt u direct een erkende ervaren loodgieter in. Woont u in regio Delft? Onze erkende loodgieters met spoedservice staan elke dag voor u klaar.