Down Home
Image default
Business

Ondervind of de huidige beveiliging voldoende is door deze test

Als onderneming is het zowel voor de klantvriendelijkheid als voor de onderneming zelf van groot belang de gegevens goed te beveiligen. Door de toename van het aantal hackers te afgelopen maanden, als reactie op de toename van het aantal internetgebruikers, is de veiligheid van diverse gegevens niet altijd verzekerd.

Niet enkel de onderneming, maar ook de klanten zullen zich verkeren in grote onzekerheid zodra een hacker de gegevens zal onderscheppen. Door voorzien te zijn van de juiste beveiliging zal dit het risico verkleinen en zal het vertrouwen van de klant toenemen.

De negatieve gevolgen van een hacker

Als onderneming neem je een groot risico door de gegevens van klanten binnen handbereik te behouden. De gegevens kunnen in voordeel zijn voor de onderneming, tenzij een hacker de gegevens onderschept. In zo’n situatie zal de onderneming de consequenties onder ogen moeten zien, waarbij klanten het vertrouwen in de betreffende onderneming direct zullen verliezen. Alsof dat al niet erg genoeg is, zal dit verlies ook merkbaar zijn gezien de omzet. Door de afname van vertrouwen zullen klanten zoeken naar een overeenkomende onderneming, oftewel de concurrent.

De juiste beveiliging

Kortom, het is enorm belangrijk om als grote onderneming de juiste beveiliging toe te passen. Zo is het mogelijk het vertrouwen van de klant te winnen, dat mogelijk zal kunnen leiden tot het maken van een hogere omzet. Echter is het niet altijd gemakkelijk te ondervinden of de huidige beveiliging voldoende is om de hackers buiten te houden.

Penetratietesten

Ondernemingen kunnen aan de hand van een penetratietest exact ondervinden of de huidige beveiliging sterk genoeg is. Bij deze test zullen specialisten te werk gaan om, vanuit het perspectief van een hacker, de IT-security te testen. Na afloop zullen de specialisten de onderneming informeren over de uiteindelijke resultaten en mogelijk op welke vlakken de beveiliging verbeterd kan worden.

http://economy.nl