Down Home
Business / Marketing and Advertising

Online marketing voor nog efficiënter omzet genereren

Online marketing, hetzelfde als internet marketing, moet er voor zorgen dat u meer omzet uit uw internet aanwezigheid. Met online marketing moet uw website zoveel verkeer verkrijgen dat u meer geld gaat verdienen. Online marketing zorgt ervoor dat uw website ook door andere firma´s gevonden wordt. Dankzij online B2B-uitwisselingen kunnen inkopers op allerlei fronten efficiënter werken, dus ook eenvoudiger producten of diensten van u afnemen of aan u aanbieden. Ze kunnen zoeken naar nieuwe bronnen voor hun aanbod of voor hetgeen zij aan te bieden hebben. Dit vergemakkelijkt het onderhandelen, het uitvoeren van transacties en betalingen.

Veel B2B e-commerce vindt plaats in online handelsnetwerken, gigantische virtuele markten waar aanbieders en afnemers tot elkaar komen, allemaal ontstaan dankzij online marketing, informatie gedeeld en transacties efficiënt uitvoeren. Online marketing biedt bijvoorbeeld farmaceutische bedrijven de kans om koopgroepen op te zetten voor hun verkoopafdelingen of volledige winkels, met een individueel productassortiment, op te nemen in hun internetactiviteiten en aan te beiden via hun websites. Niet alleen bedrijven willen elkaar iets verkopen, maar ook particulieren onderling.

De particulieren gebruiken online marketing om hun eigen websites te starten of maken gebruik van marktplaats-achtige websites die ook dankzij online marketing zijn ontstaan. We spreken dan van C2C (consumer-to-consumer) online marketing. Veel C2C (consumer-to-consumer) e-commerce en communicatie over een breed spectrum producten en onderwerpen op het net vindt plaats tussen geïnteresseerde partijen. In sommige gevallen biedt internet consumenten een uitstekende manier om goederen of informatie direct te kopen of informatie direct uit te wisselen. Zulke C2C-sites geven mensen toegang tot een veel groter publiek dan de plaatselijke vlooienmarkt of rubrieksadvertenties in de kranten (die trouwens nu ook online gaan). En dan zijn er nog de grote web shops, ook opgezet vanuit een sterke online marketing strategie, zoals Zalando, eBay, Amazon, en andere particuliere koop— en verkoopsites. Deze bieden populaire markten om bijna alles te tonen en verkopen, van kunst en antiek, munten, postzegels en sieraden tot computers en consumentenelektronica. Op de site van eBay — dat ook eigenaar is van Marktplaats — staan ruim ’16 miljoen artikelen in meer dan 45.000 categorieën ter veiling aangeboden. Interessant is dat eBay naar aanleiding van zijn enorme succes op de C2C—markt nu ook een groot aantal B2C-verkopers trekt, van kleine bedrijven die hun reguliere producten aanbieden tot grote bedrijven die hun overtollige voorraad via de veiling te gelde maken. Het mag duidelijk zijn dat al dit succes zonder online marketing absoluut niet mogelijk was geweest.

ZipZoo