Down Home
Business

Oorsuizen: wat kunt u doen?

Er zijn genoeg mensen die last hebben van oorsuizen: wat kunt u hieraan doen? De kortstondige variant is wel bekend. Na een avond uitgaan met harde muziek komt u thuis en merkt u dat er een piep in uw oor zit.

Deze vorm van oorsuizen gaat vanzelf over binnen enkele uren. Er zijn ook situaties waarbij het geluid aanhoudt. In dat geval is er meer aan de hand. U wordt erdoor afgeleid. Slapen wordt moeilijk. Hoe komt dit?

Oorsuis, ruis en andere geluiden

Oorsuis, ruis of andere geluiden zijn met name terug te leiden op harde geluiden. Luide werkomgevingen met machines hebben invloed op de kwaliteit van uw horen. Hoe langer een oor onbeschermd ten prooi valt aan de omgevingsgeluiden boven de 80 dB, hoe meer het horen achteruit gaat.

U kunt met een specialist in hoorzorg in gesprek gaan over de hooroplossingen voor uw situatie. Door middel van diverse tests wordt het niveau gepeild. Daarop aansluitend volgt er de stap om een oplossing op maat te vinden.

Factoren die het kunnen beïnvloeden

Waar u misschien niet van gehoord heeft is de ziekte van Ménière. Dit kan plotseling opkomen. Tijdens een ‘aanval’ heeft u last van misselijkheid, braakneigingen, evenwichtsverlies en oorsuizen.

Er is een link gelegd met stress, maar de overige factoren zijn nog onduidelijk. Uiteindelijk kan dit leiden tot tinnitus (het horen van suizen die er niet zijn). Achtergrondgeluiden, letten op uw inname van nicotine, alcohol, zout en cafeïne helpen hierbij.

Hoorzorg op maat voor uw gehoorproblemen

Voor hoorzorg op maat voor uw gehoorproblemen zoals oorsuizen kunt u terecht bij Het Hoorhuis. Wij kunnen u vertellen wat u eraan kunt doen. Daarnaast nemen wij een test af om te meten waar precies het gehoorverlies aan ligt.

Vervolgens zetten wij een proces op touw waarin u begeleid wordt naar een hooroplossing op maat. Wilt u weer genieten van natuurlijk klinkende geluiden? Of wilt u af van het oorsuizen? Neem contact op met Het Hoorhuis: uw audicien voor hoorzorg op maat. Doe vandaag nog de gehoor test.

 

http://www.hethoorhuis.nl/