Down Home
Business

Oud ijzer recyclen neemt een vlucht

Het recyclen van oud ijzer is nog niet zo populair in de recyclingindustrie als het hergebruiken van items zoals plastic flessen, tweedehands kleding en papier. Maar het zou wel een belangrijk deel uit moeten maken van iemands dagelijkse routine om te helpen de groene beweging te vergroten. Misschien niet zo populair, maar wel net zo belangrijk. De export van oud ijzer is zelfs een van de grootste in de VS en door het recycleren van metalen verminderen we de hoeveelheid ertsboringen in de hele wereld.

Oud ijzer bevat metalen als koper, staal, aluminium, messing, ijzer en draden, maar ze worden vaak in de vuilnisbak gegooid. Wellicht als gevolg van het gebrek aan kennis en plekken waar je je oud ijzer naar toe kunt brengen. Chris Struijk zet zich al meer dan 65 jaar in voor de gemeenschap om te helpen bij het inzamelen van oud ijzer.

Oud ijzer inzamelen levert geld op

Wat veel mensen niet weten is dat het meeste oud ijzer bij Chris Struijk kan worden gerecycled tegen contante betaling. Hierdoor draag je bij aan een beter milieu. Veel van zijn klanten, zoals bouwbedrijven, loodgieters, elektriciens komen dagelijks in aanraking met metaal. Net als de particuliere klant wordt iedereen aangemoedigd om zijn eigen oud ijzer naar Chris Struijk te brengen om wat geld te verdienen. Heb je als klant meer dan 300 kilogram oud ijzer aan te bieden? Dan komt Chris het zelfs bij je ophalen. Er zijn zelfs mogelijkheden om standaard een oud ijzer container gratis op de bouwplaats bijvoorbeeld neer te zetten, zodat het oud ijzer op één plek verzameld kan worden.

Oudijzer-metaal.nl

Het bepalen of oud ijzer in handen hebt of juist niet is een belangrijke stap bij het scheiden van metalen. De gemakkelijkste en meest voorkomende manier om uit te vinden wat voor metaal je hebt is door een magneet te gebruiken. Als de magneet aan uw metaal plakt heb je ijzerhoudend metaal (Ferrometaal) in handen. Ferrometaal is niet veel waard als je het inlevert, maar nog altijd de juiste manier als je recyclen belangrijk vindt. Als de magneet niet aan je metaal blijft plakken is het metaal dat je hebt een non-ferro metaal. Veel gewone metalen, zoals koper, aluminium, messing, roestvrij staal en brons worden gecategoriseerd als non-ferro metalen. Deze metalen zijn zeer waardevol om te recycleren en leveren meer geld op.

Neem gerust contact op met Chris Struijk als u metaal wilt recyclen. Bekijk de website.