Down Home
Business

Real Life Escape Rooms

Escape Rooms zijn het nieuwe ding tegenwoordig. De laatste jaren schieten deze zogenaamde ontsnappingskamers als paddenstoelen uit de grond. Niet gek natuurlijk, want een escape room biedt een spannende en avontuurlijke middag voor een hele groep. Misschien bent u nog niet helemaal bekend met dit fenomeen. Maak dan nu kennis met de Real life escape room.

Wat zijn escape rooms?

Escape games zijn interactieve spellen waar een deelnemer opgesloten zit in een afgesloten kamer. Om uit deze ruimte te kunnen ontsnappen, moet iemand een reeks puzzels oplossen door middel van aanwijzingen en hints. Dit moet wel binnen een bepaalde tijd gebeuren, anders faalt de speler. De spellen komen in alle verschillende soorten en maten voor. Zo kun je ontsnappen uit een gevangenis, kerkers of zelfs ruimtestations en banken. De thema’s verschillen ook bij elk andere locatie. Zo kun je ontsnappen uit het verleden, de middeleeuwen of de 20ste eeuw. Met actie en avontuur of zelfs horror voor wie het aandurft. Omdat men ze ook kan spelen met meerdere spelers, worden escape rooms tegenwoordig ook gebruikt voor team building.

Beste escape rooms in Nederland

Zoals hierboven al staat telt Nederland heel veel escape rooms, wel over 500. Misschien zijn dit wel te veel om een goede keuze te kunnen maken, daarom hier een selectie van de beste escape rooms van Nederland.

Xcape Logix Nijmegen

In Nijmegen vindt men vlakbij het station de escape room Xcape Logix. Deze locatie heeft twee thema’s. De van Gogh Code en Escape from the dark. In de Van Gogh Code moet je proberen om binnen 60 minuten het geheim van kunstenaar Vincent van Gogh te ontrafelen. In Escape from the dark word de groep opgesloten in het donker. Je zaklamp is naast je medespelers je enige bondgenoot. Lukt het jullie om het donker te trotseren en uit deze donkere kamer te ontsnappen?

Mysterium

In Utrecht kan men Escape Room Mysterium vinden. In zestig minuten moeten de teamleden een oud mysterie van de stad Utrecht oplossen en voor de spanning zijn er veel geluids- en lichteffecten. De normale kamer is voor groepen tot acht personen. Maar voor groepen met meer dan tien personen kunnen er verschillende activiteiten in de stad Utrecht zelf gedaan worden.

Best Escape

De laatste voor dit lijstje is Best Escape Maastricht. Best escape biedt twee verschillende scenario’s, Sky Shaker en Celblok 9. In Sky Shaker zit je vast op de 183ste verdieping terwijl er een grote brand bezig is. Binnen een uur zal de hele toren instorten, dus is de spanning van ontsnappen alleen maar groter. Bij Celblok 9 zit de speler vast in een cel voor het bezitten van verboden wapens. Er is ooit iemand uit dezelfde cel ontsnapt en heeft toevallig wat aanwijzingen overgelaten. Nu aan de speler om ook uit de cel te ontsnappen.

 

Misschien hebt u nu de smaak van escape rooms te pakken. Het blijft een hype in Nederland en het is zonde om niet een keer een dergelijke ervaring te ondergaan. Als u het gaat proberen, veel plezier en succes bij het ontsnappen!