Down Home
Business

Redenen om loodgieter te worden

 

Loodgieters worden enorm gewaardeerd in de hedendaagse maatschappij. Een loodgieter zorgt dat de water aan- en afvoer van een huis goed loopt. Loodgieters kunnen loodgietinstallaties aanleggen, repareren en verbeteren. Ondanks het vrij hoge salaris van deze klusjesman is er een tekort aan loodgieters. In Nederland is er jaarlijks een tekort van ongeveer 800 loodgieters. Om dit te verhelpen hieronder een lijst met een aantal redenen om loodgieter te worden.

 

Salaris

Loodgieters verdienen goed geld met hun baan. Een loodgieter verdient vaak meer dan een beginnend advocaat! Dit komt natuurlijk ook deels omdat er een tekort is aan loodgieters. Toch is de loodgieter nog steeds de best verdienende klusjesman.

 

Baanzekerheid

Loodgieters zullen in de nabije toekomst altijd een baan hebben. Omdat het loodgieter vak een combinatie is van analyseren van loodgieter installaties en het verhelpen van de problemen daar in zal dit vak niet snel vervangen kunnen worden door robots. Robots zouden in de toekomst best situaties kunnen analyseren maar kunnen de problemen voorlopig nog niet verhelpen omdat elk huis en elke installatie anders is. Daarom zal het loodgieter vak niet snel geautomatiseerd worden en heeft een loodgieter, in ieder geval voor de nabije toekomst, garantie op een baan.

 

Daarbij komt dat loodgieters, zelfs in tijden van economische neerslag, nog steeds nodig zijn. Hoe weinig geld men ook heeft om vrij te besteden, het repareren van het toilet of de douche heeft altijd voorrang. Een loodgieter zal dus, zelfs als de economie stilvalt, altijd een baan hebben.

 

Loodgieter is dus een veilige baan met toekomstperspectief. Een loodgieter maakt natuurlijk gebruik van de beste producten en materialen om sanitair te installeren. Op zoek naar loodgietersproducten van hoge kwaliteit? U vindt ze in het assortiment van Loodgietshop.