Down Home
Image default
Business

Reparatie van de wasmachine, vaatwasser of droger? Zo werkt het.

Het overkomt iedereen wel eens, je wilt je huishouden doen en komt dan eens tot de verassing dat de wasmachine niet meer werkt, wat is er aan de hand? Goed mogelijk dat je te maken hebt met verschillende oorzaken toch kun je zelf al de storingsdiagnose uitvoeren om te kijken wat je zelf kunt doen voordat je wasmachine reparatie (utrecht) inschakelt. Dit kan namelijk best wat kosten met zich meebrengen, de meeste reparateurs rekenen namelijk voorrijkosten en reparatiekosten EN je moet ineens extra betalen voor het onderdeeltje! Tijd om eens zelf aan de slag te gaan dus:

Bekijk het overzicht hieronder, zie je een symptoom die je bekend in de oren klinkt?

We hebben dit overzicht voor je gemaakt zodat je zelf kunt beslissen of reparatie wel een slim idee is, misschien moet je gewoon een nieuwe wasmachine kopen? Relax, want in de meeste gevallen is dit helemaal niet nodig. Het kan namelijk zo zijn dat je zelf de reparatie kunt uitvoeren en zo kunt besparen op de kosten (of op het kopen van een nieuwe wasmachine).

  • Er komt stank uit de wasmachine: Dit kan verschillende oorzaken hebben, de meest bekende probleem is dat je teveel zeep hebt gebruikt tijdens het beginnen van de wasprogramma. Deze zeepresten gaan namelijk schimmelen tussen de randen van de wasmachine en dat kan dus een vreemde (stank) geur veroorzaken.
  • De wasmachine lekt water: Zie je na het starten van de wasmachine een enorme plas water onder de wasmachine? Goed mogelijk dat er ergens een lekkage zit, om de lekkage te vinden dien je de wasmachine open te maken. Controleer alle slangen op eventuele gaten, als je het gaatje hebt gevonden dan kun je het beste de slang vervangen. De wasmachine zal dan geen water meer lekken.
  • De wasmachine pompt geen water: Als de wasmachine geen water meer krijgt is de wasmachine verstopt, de leidingen tussen de wasmachine hebben vuil en deze dient dan grondig schoongemaakt te worden. Je kunt er ook voor kiezen om dit door een witgoed reparateur te laten doen, de kosten zullen in de meeste gevallen niet zo heel duur zijn.
  • Wasmachine trommel draait niet: Draait de trommel van de wasmachine niet meer? Dan heb je een beetje pech, want dit is namelijk best een dure reparatie. Als de trommel vervangen dient te worden moet je hier veel geld voor betalen, het onderdeel is namelijk best duur.

Hoe werkt dat? Wasmachine reparatie?

Het is eigelijk heel simpel, je wasmachine is kapot en besluit deze te laten repareren. Een verstandige keuze eigelijk, want wasmachine reparatie is vele malen goedkoper dan het kopen van een nieuwe wasmachine. We zullen je in dit artikel uitleggen hoe dat in zijn werking gaat.

Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor de wasmachine en bent waarschijnlijk jezelf aan het orienteren om de juiste monteur tegen de juiste prijs te vinden. Ook daar hebben we aan gedacht, we hebben namelijk een overzicht voor je gemaakt zodat je zelf direct de juiste witgoed reparatie bedrijf kunt inschakelen.

Zo werkt het: 

Je belt met de monteur en vertelt wat het probleem is, dit bedrijf doet wasmachine reparatie in de regio utrecht (wasmachineutrecht.nl). Het eerste wat de monteur je zal vragen is welke symptomen je ervaart, deze kun je door middel van het overzicht hierboven gemakkelijk uitleggen en de monteur zal je aan de telefoon uitleggen wat de reparatiekosten zullen zijn. Het grote voordeel van dit bedrijf is dat ze geen voorrijkosten in rekening brengen, je bent dus eigelijk vele malen goedkoper uit dan dat je een ander bedrijf inschakelt.

Nadat de monteur de storingsdiagnose heeft gesteld, zal de monteur je uitleggen wat de kosten zullen zijn – je kunt altijd zelf aangeven of je hier akkoord mee gaat. Ga je hier niet akkoord mee? Dan betaal je dus slechts de kosten voor het vaststellen van de storingsdiagnose.

Als we kijken op de website zien we dat ze een aantal goede punten hebben, zo geven ze 3 maanden garantie, stellen ze eerlijke storingsdignoases, rekenen lage tarieven en kun je op korte termijn al een afspraak maken.