Down Home
Image default
Business

Schoorsteen reinigen

Hoe kan je je schoorsteen reinigen? 

Bij het reinigen van een schoorsteen kunnen roetdeeltjes verwijderd worden zonder schade aan te richten. Er zijn twee manieren om een schoorsteen te reinigen: van boven naar onder of van onder naar boven. 

Best laat je je schoorsteen reinigen door professionele schoorsteenreinigers zoals die van De Schoorsteenreiniger. Die gaan proper en nauwkeurig te werk en zorgen ervoor dat jouw schoorsteen opnieuw aan alle normen en voorwaarden voldoet. Een regelmatige reiniging van jouw schoorsteen is belangrijk om een schoorsteenbrand te vermijden. Na een reiniging door professionals ontvang je daarenboven een geldig bewijs voor jouw brandverzekering. 

Van boven naar onder reinigen is de beste manier om zo weinig mogelijk vuil achter te laten. Met behulp van een borstel waarop er een kogel is gemonteerd, wordt het roet losgeschuurd. Onze schoorsteenreinigers laten de borstel met kogel via het dak naar beneden om hem daarna terug naar boven te hijsen om het roet los te maken. Daarna wordt het roet nauwkeurig verwijderd. 

Bij het reinigen van onder naar boven gebruiken onze specialisten een lange stok met een borstel om tot bij het roet te geraken. Zelden gaan we zo te werk. Het reinigen van boven naar onder is properder en zal een woonkamer vol roet vermijden. 

Aangezien het reinigen van een schoorsteen een job is waar er enkele risico’s aan verbonden zijn, laat je deze taak best over aan ervaren vakmannen zoals die van De Schoorsteenreiniger. Zij hebben het geschikte materiaal in huis om schoorstenen op elke plaats en hoogte te reinigen. Bij De Schoorsteenreiniger staan we bekend om onze service aan de beste prijs/kwaliteit. 

 

https://de-schoorsteenreiniger.be/schouwveger-oost-vlaanderen/