Down Home
Business

Schoorsteenveger in Maastricht

Schoorsteenveger in Maastricht zijn, is dat een beroep dat nog steeds bestaat? Jazeker, schoorsteenvegers in Maastricht zijn nog alive and kicking, want schoorsteenvegers zijn nog altijd nodig om schoorstenen te vegen. De meeste woningen in Nederland hebben tegenwoordig geen functionele open haard meer, met goede reden. Je open haard stoken is slecht voor het milieu, zorgt voor die rookgeur waar je maar moeilijk vanaf komt én je hebt ineens schoorsteenvegers nodig die bij je woning in Maastricht langskomen! Desondanks blijft het schoorsteenvegen werk dat hard nodig is in de woningen in Maastricht die nog wél een functionele open haard hebben.

Waarom een schoorsteenveger in Maastricht

Waarom heeft u nou een schoorsteenveger in Maastricht nodig? Waarom moeten schoorstenen geveegd worden? Doen de zwarte Pieten niet al genoeg in het schoonmaken van schoorstenen door er steeds doorheen te klimmen en al dat zwarte spul op zich krijgen? Daar stel je nu de goede vragen. Een schoorsteenveger zal altijd nodig blijven in Maastricht zolang er nog woningen met gebruikte open haarden zijn, omdat wij door het schoonmaken van schoorstenen schoorsteenbrand voorkomen. Schoorsteenbrand? Wat is dat nou weer en hoe ontstaat het? Dat zullen onze schoorsteenvegers uitleggen wanneer ze bij u in Maastricht langskomen.

Schoorsteenbrand

Schoorsteenbrand is een fenomeen dat vaker voorkomt dan je zou denken. Bij het stoken van hout, kolen of olie ontstaan er namelijk onverbrande deeltjes die in het rookkanaal terecht komen en daar blijven plakken. Zo ontstaat er een brandbare, teerachtige laag die door wij schoorsteenvegers creosoot genoemd wordt. Bij een temperatuur die al snel bereikt wordt wanneer u de kachel stookt kan deze laag in brand vliegen, en dan heeft u schoorsteenbrand. Daarom heeft u een schoorsteenveger nodig voor uw schoorsteen in Maastricht.

Afspraak met een schoorsteenveger in Maastricht

Hoe vaak moet een schoorsteen dan schoongemaakt worden door een schoorsteenveger in Maastricht? Wanneer u uw open haard als sfeerverwarming gebruikt, kan het verstandig zijn om de schoorsteenveger 1x per jaar langs te laten komen in Maastricht. Bij intensief gebruik kan het beter zijn om de schoorsteenveger 2x per jaar langs te laten komen in Maastricht.