Social media doelstelling bepalen

Het bepalen van een social media doelstelling is niet zo eenvoudig als het lijkt. Door het plaatsen van bijvoorbeeld winacties kun je natuurlijk wel het aantal volgers verhogen en het bereik van je post vergroten, maar gaat dit je uiteindelijk wel iets opleveren? Waarschijnlijk is het antwoord hierop nee, aangezien hier vooraf niet goed over na gedacht is. Natuurlijk is een winactie enorm leuk voor je volgers, maar dit is natuurlijk niet het hoofddoel waarom je hier gebruik van gaat maken.

Het bepalen van je doel wordt door een groot deel van de bedrijven sterk onderschat. Toch is dit een enorm belangrijk onderdeel van de social media strategie.

Het bepalen van je doel

Het werven van personeel, het onderhouden van de contacten met je klant, je naamsbekendheid vergroten, het uitbreiden van je netwerk, het genereren van meer bezoekers naar je website en meer is mogelijk om te behalen met het gebruik van social media platformen. Bepaal allereerst met welk doel je social media gaat gebruiken, voordat je accounts gaan aanmaken of berichten gaat plaatsen. De doelstelling is de eerst stap bij het inzetten van social media voor je bedrijf.

Overige doelstellingen

Naast de zojuist genoemde doelstellingen, is er nog meer mogelijk met behulp van social media kanalen als Twitter, Facebook en Instagram. Denk bijvoorbeeld aan het concurreren met andere bedrijven of het verbeteren van SEO in zoekmachines. Daarnaast komen er bijna iedere dag nieuwe doelstellingen bij voor social media marketing aangezien het hier gaat om een actueel onderwerp waar veel beweging in zit. Niets is zo bewegelijk als het weer, maar social media komt daar toch wel een heel eind mee in de buurt. Het is daarom ook erg belangrijk dat je op de hoogte blijft van de vele veranderingen wanneer je zelf de touwtjes in handen hebt van je social media voor bedrijven.

http://teamnijhuis.com