Down Home
Business

Stoom je klaar voor ontspanning

Al meer dan tweeduizend jaar lang bestaat in het huidige Finland de saunatraditie. Wat begon in houten hokjes voorzien van een paar bankjes en een grote kachel, is inmiddels uitgegroeid tot een product dat steeds vaker binnen de vier muren van een huis is terug te vinden. Het gebruik van een sauna is inmiddels een wereldwijd fenomeen, waarvan verschillende soorten bestaan. Het is een ideale plek voor ontspanning en reiniging van het lichaam. BouwJeEigenSauna is een Nederlands bedrijf dat zich richt op de bouw sauna’s en de informatie en het materiaal dat daarmee gepaard gaat. Een online webshop die weet wat jij nodig hebt.

De hete lucht van sauna’s

Een sauna is een ruimte waarin een droog of vochtig heteluchtbad wordt genomen. Het nemen van een saunabad duurt ongeveer vijftien minuten. De temperatuur in een dergelijke ruimte ligt tussen de 80 en 120 graden, waardoor je als bezoeker ervan flink gaat zweten. Vaak zijn in sauna’s verschillende hoogtes terug te vinden door het gebruik van banken. Doordat warme lucht opstijgt, kun je aan de hand van je positie (lees: hoogte) bepalen hoeveel hitte je wilt voelen. Hoewel badkleding kan worden gebruikt, wordt aangeraden om een sauna naakt te bezoeken. De hete lucht van een sauna zet de poriën van de huid open, wat een reinigend effect heeft. Daarnaast zorgt een bezoek aan de sauna tegelijkertijd voor ontspanning en verkwikking. Na gebruik wordt het lichaam afgekoeld met koud water.

Verschillende soorten

Naast de alom bekende Finse sauna zijn er nog andere soorten sauna’s. Men maakt bijvoorbeeld ook gebruik van opgietsauna’s, waarbij oliën aan het water wordt toegevoegd, en een Turks stoombad, ook wel hammam genoemd. In een dergelijk stoombad wordt veel gebruik gemaakt van stoom en ligt de temperatuur wat lager dan in een Finse sauna. Een ander bekend soort sauna is de infraroodsauna, waarbinnen infraroodlampen de plaats van een kachel hebben ingenomen. In een kruidensauna worden verschillende soorten kruiden opgebrand. In een caldarium is de temperatuur niet zo hoog als in andere sauna’s. Sauna’s kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst; soms vormen ze zelfs een onderdeel van de natuur.

Wat doet BouwJeEigenSauna?

BouwJeEigenSauna is een online website die zich richt op mensen die een eigen sauna willen bouwen en op diegenen die al een sauna hebben en hier optimaal gebruik van willen maken. BouwJeEigenSauna is jouw bron van informatie voor het gebruik van sauna’s, de constructie ervan, de materialen die daarvoor nodig zijn en alle andere vragen over sauna’s. Je kunt bij ze terecht wanneer je informatie wilt inwinnen over ontwerp, kachels, de samenstelling van wanden en het materiaal dat je wilt gebruiken. Op de website van BouwJeEigenSauna is over allerlei onderwerpen met betrekking tot sauna’s informatie te vinden. Tevens levert BouwJeEigenSauna materiaal voor de bouw van sauna’s. Zo kunnen ze je voorzien in zowel losse onderdelen, zoals hout- en bouwmaterialen, deuren, banken, kachels en andere accessoires, als in complete cabines. De medewerkers staan je bij in het maken van de juiste keuzes voor de bouw of verbetering van jouw persoonlijke sauna. Ze geven duidelijke voorbeelden en proberen de kosten zo laag mogelijk te houden.

 

http://www.bouwjeeigensauna.com/