Down Home
Business

Technische SEO

Techniek is een ondergewaardeerd onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Technische SEO hoort net zo goed bij de optimalisatie voor Google als bijvoorbeeld linkbuilding en content optimalisatie. Het probleem van technische SEO, is dat het niet ‘cool’ is; er valt niet zoals met linkbuilding enorme winst te behalen, het is simpelweg een lijstje dat afgestreept dient te worden om geen verminderde waardering te krijgen. Daarbij is het een complexer business dan je in eerste instantie zou denken. We hebben enkele belangrijke onderdelen voor je op een rij gezet.

Crawlability

Crawlability, ook wel mogelijkheid tot crawlen genoemd, is de absolute basis van zoekmachine optimalisatie. Google maakt gebruik van diverse crawlers, die door jouw website kruipen. Wanneer je wilt dat de zoekmachine jou indexeert in haar organische zoekresultaten, is het wel belangrijk dat deze crawlers normaal door jouw website kunnen kruipen. Begin je met zoekmachine optimalisatie, dan is het eerst wat je doet het robots.txt bestand aanpassen.

Snelheid en responsiveness

Ook de bezoeker moet normaal door jouw website kunnen gaan. Allereerst moeten pagina’s er niet te lang over doen om te laden; webbezoekers zijn ongeduldig en zijn ook zo weer vertrokken als jouw website niet opschiet. Ten tweede moet jouw website zich aan kunnen passen aan mobiele apparaten. Wanneer jouw website responsive is, bestaat het design uit diverse dynamische onderdelen, die zich automatisch aanpassen aan een veranderend scherm. Een responsive website is een must als je je bezighoudt met technische SEO.

Structuur

De structuur van jouw website is een onderdeel van SEO waar niet altijd bij stil wordt gestaan. Vooral wanneer je een website met duizenden pagina’s hebt, ontkom je er niet aan om een duidelijke hiërarchie aan te brengen in de diverse pagina’s. Dit is echter een lastiger werk dan het lijkt.

Wil je samenwerken met een partij die zich heeft gespecialiseerd in technische SEO en alle andere onderdelen van zoekmachine optimalisatie, dan is het aan te raden om de samenwerking aan te gaan met De Online SEO Specialist. Dit SEO bureau staat bekend om haar getalenteerde medewerkers, kennis van zaken en bewezen resultaten.