Down Home
Image default
Business

Tips voor een zorgeloze badkamerrenovatie

Tips voor een zorgeloze badkamerrenovatie

Wil je jouw badkamer verbouwen, maar heb je geen idee waar je moet beginnen en wat er allemaal bij komt kijken? Lees hier dan enkele tips om jouw badkamerrenovatie vlot en zonder stress te laten verlopen.

Een badkamer is een zalige plek om tot rust te komen, maar voor je kan genieten van je nieuwe plek is het belangrijk om stil te staan bij de keuzes die je maakt tijdens het renovatieproces. JES Projects helpt je bij jouw renovatiewerken en installeert sanitair in Oostende, Brugge en omstreken.

Maak een goede planning voor een zorgeloze renovatie

Allereerst is het belangrijk om een goede planning te maken én je aan deze planning te houden. Je zal waarschijnlijk zo snel mogelijk aan de slag willen gaan om jouw droombadkamer te realiseren. Toch is het beter om voor je actie onderneemt stil te staan bij de planning van de renovatiewerken en de uitwerking van de bouwplanning. Je droombadkamer kan heel mooi zijn, maar is ze ook praktisch? Is er genoeg bewegingsruimte? Gaan de badkamerkasten vlot open? Is er genoeg ruimte om uit bad te stappen? Is er plaats over voor een droogrekje? Door hier op voorhand genoeg aandacht aan te besteden, zullen je renovatiewerken vlotter verlopen met zo min mogelijk tegenslagen.

Kies de juiste materialen voor een lange levensduur

Nadat je planning is opgesteld is het belangrijk om de juiste keuzes te maken op vlak van materiaal en verlichting om nog lang te kunnen genieten van jouw gloednieuwe badkamer. Kan de vloer tegen water? Zijn er ventilatiemogelijkheden? Is de verwarming nog in orde? Een badkamer is een ruimte die vaak vochtig wordt waardoor het essentieel is dat alle materialen van goede kwaliteit zijn voor een lange levensduur.

Voldoende licht

Voorzie ten eerste voldoende licht bij de wastafel en de douche. Sfeerverlichting kan gezellig zijn, maar wordt best gecombineerd met centrale verlichting aan het plafond, zeker als er weinig of geen ramen zijn.

Ventilatiemogelijkheden

Het gebrek aan ramen kan ook een probleem vormen voor de ventilatie. Laat een goed werkend ventilatiesysteem installeren zodat de badkamer snel opdroogt. In een vochtige badkamer kunnen er namelijk gemakkelijk schimmels ontstaan.

Waterdichte vloer en verf

Ten derde is het belangrijk om bij jouw badkamerrenovatie een vloer te kiezen die tegen water kan. Let er op dat ook de lijm en verf die je gebruikt waterdicht zijn. Ook kan je best uitkijken met glimmende tegels want deze worden erg glad wanneer ze nat zijn. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor antislip vloeren, niet glad en toch heel mooi!

 

https://www.jesprojects.be/