Down Home
Image default
Business

Tips voor woningen vinden in Noord- en Zuid-Holland

In het geval van een huizenjacht in de provincies Noord- en Zuid-Holland, kan je denken aan de bekende grote steden. Echter hebben de provincies veel meer te dienen dan Amsterdam en Rotterdam en doe je er juist verstandig aan om verder te kijken. In andere steden is het rustig vertoeven en maak je allicht meer kans op een leuke woning. Hieronder staan een aantal plaatsen die je niet moet passeren wanneer je in die streek naar een geschikt huis zoekt. Verbreed je horizon en bekijk deze plaatsen: Haarlem, Castricum, Limmen en Heemstede. Zo is je zoekgebied groter en meer divers en kom je plaatsen waar je anders niet zo snel zou uitkomen.

Haarlem

Naast het feit dat Haarlem een historische en cultureel aantrekkelijke stad is, ligt het in de buurt van de grote magneet Amsterdam. In minder dan twintig minuten kan je van deur tot deur reizen met de trein en kan je makkelijk vrienden bezoeken of naar je werk. Dit scheelt file frustraties en bergen parkeerkosten en zo creëer je een momentje van reflectie voor je zelf op de heen- en terugweg. 

Over reflecteren gesproken daar biedt Haarlem natuurlijk met de nabije ligging van het strand ook alle mogelijkheden toe. Uitwaaien en wandelen met de hond, watersporten beoefenen of ontspannen een glaasje drinken bij een strandtent. Haarlem heeft al het vertier en de rust waar je als stedeling naar zou kunnen verlangen.

Castricum

Allicht heb je vooral je vizier gericht op steden, het zou je eigen glazen ingooien zijn als je ook de grotere dorpen niet meeneemt in je overweging. Castricum is zo’n groot dorp, waar bijna 35.000 inwoners woonachtig zijn en waar je op een vriendelijke dorpse manier kan genieten van een groot dorp. Als stedeling zal je je er op je gemak voelen, aangezien het de privacy geeft van een stad, maar als dorpeling kan je Castricum ook waarderen omdat je er de knusheid van een dorp in terugvindt. Eigenlijk valt te stellen dat Castricum ‘best of both worlds’ in zich draagt en daarbij ook nog nabij het strand en de populaire camping Bakkum ligt.

Limmen

Het dorp Limmen valt onder de gemeente Castricum en is nabij het grotere Castricum te vinden. Van de provincie Noord-Holland is het een van de oudste dorpen en is het inwonersaantal overzichtelijk. Het schuurt tegen Heiloo aan en is omringd door bloemvelden die het gebied in diverse stralende kleuren dompelen in het voorjaar.

Heemstede

Allicht is de stad Heemstede wel bekend bij je, ondanks zijn voor stedelijke begrippen relatief lage inwonersaantal. Met nog geen 30.000 inwoners ligt Heemstede knus bij Haarlem en de badplaats Bloemendaal. Uitvalswegen zijn dus binnen handbereik en geven je een ruimtelijk en vrij gevoel.