Down Home
Business

Tools radio luisteren

Er zijn verschillende tools die we kunnen gebruiken om radio te luisteren. Zo ka er op een traditionele manier naar de radio worden geluisterd door middel van een kleine radio installatie. Daarnaast is er ook zoiets als een auto radio, tv toestel, draagbare radio, smartphone of laptop. Onlangs is er onderzoek gedaan naar het gebruik van deze apparaten om naar de radio te luisteren. Verrassende uitkomst van dit onderzoek was dat er nog steeds heel veel naar de radio wordt geluisterd.

Uit he onderzoek bleek dat Nederlanders ongeveer twee uur radio luisteren op een dag. Vooral het live aspect van radio wordt als heel fijn en interessant gevonden. Daarnaast is het ook een manier om nieuwe muziek te ontdekken. Ook het feit dat er af en toe gediscussieerd wordt over bepaalde topics op de radio wordt toch wel als erg interessant gevonden. Uit het onderzoek kwam sterk naar voren dat er nog steeds veel naar de radio wordt geluisterd door middel van de traditionele apparaten. Hierbij moet er gedacht worden aan de autoradio. In de auto wordt er nog steeds het meest naar de radio geluisterd. Na de autoradio wordt de radio installatie genoemd als apparaat waarmee het meest naar de radio wordt geluisterd. Dit is verrassend omdat het toch verwacht werd dat de internetradio een sprint zou maken en toch wel een van de meest gebruikte manieren zou worden om naar de radio te luisteren. Wel is internetradio een manier, dat steeds meer gebruikt wordt om radio mee te luisteren.

Radioluisteren kan op verschillende manieren. Toch wordt radio toch het meest geluisterd door middel van een autoradio. Toch wordt er ook steeds vaker radio geluisterd via het internet. Vooral bij mensen die heel graag naar een specifieke radiozender willen luisteren en het niet ontvangen op hun radio maken gebruik van online radio luisteren.

http://www.radioguide.fm