Down Home
Image default
Business

Uw endodontoloog Utrecht

Een endodontoloog houdt zich bezig met wortelkanaalbehandelingen. Het woord alleen al doet uw haren waarschijnlijk al overeind staan. U bent niet de enige, want een wortelkanaalbehandeling is een van de zaken waar mensen het meest bang voor zijn wanneer zij een tandarts bezoeken. Dit is mede door verhalen van slechte ervaringen. Niet zo vreemd dus, dat u zeker wilt weten dat u uw behandeling wilt laten uitvoeren door een professional die vaker met dit bijltje heeft gehakt. Wij kennen een Endodontoloog Utrecht waar u gegarandeerd in goede handen bent. In deze praktijk is endodontologie namelijk een van de specialisaties.

Endodontologie als specialisatie

Voor een tandarts zich endodontoloog mag noemen, heeft hij naast de reguliere tandartsopleiding flink moeten leren. Een tandarts moet namelijk een aanvullende driejarige opleiding afronden, alvorens hij een dergelijke behandeling mag uitvoeren. Niet alleen de technische zaken van een wortelkanaalbehandeling komen hierbij aan de orde. Ook de manieren waarop deze behandeling zo pijnloos mogelijk kan worden uitgevoerd, krijgen de volle aandacht. Bij behandelingen door een gespecialiseerde endodontoloog kun je er dus van op aan dat hij de behandeling bijzonder secuur en met zo min mogelijk overlast kan uitvoeren. Alle reden dus, om uw endodontoloog in Utrecht hierop uit te kiezen.

Persoonlijk contact

Wanneer u op het punt staat om een wortelkanaalbehandeling te ondergaan, is het soms fijn om vooraf persoonlijk contact op te nemen. Niet alleen zodat de assistente u gerust kan stellen, ook om vast informatie in te winnen over het verloop van de behandeling zelf. Voor een wortelkanaalbehandeling krijgt u vaak voorrang, omdat u niet met een pijnlijk gebit kunt functioneren. Naast persoonlijk contact en een uitgebreide intake vooraf, is er aandacht voor nazorg. Tandartsen van Staalwijk zorgen er bijvoorbeeld voor dat de pijn na de behandeling zoveel mogelijk wordt gereduceerd. Zo wordt een behandeling die u niet kunt negeren, zo aangenaam mogelijk uitgevoerd. Op die manier bent u dubbel zo blij met het eindresultaat.