Down Home
Business

Vergelijken van riet

 

Een rietendak geeft een erg landelijke en moderne uitstraling. Als je eenmaal hebt besloten om een rieten dak te nemen is het verstandig om verschillende riet te bekijken. Je hebt namelijk verschillende soorten riet die ook in qua kwaliteit verschillen. Het is belangrijk dat je hier goed naar gaat kijken en de soorten vergelijkt. Je hebt riet uit verschillende landen, maar ook gewoon hier uit Nederland. Er is een bepaald soort riet wat veel wordt gebruikt door rietdekkers namelijk, zoetwaterriet. Dit is een riet soort dat door het speciale manier van oogsten geen schimmel bevat.

 

Als je één van de beste riet kwaliteit wil dan moet je erop letten dat er vlak op de grond wordt geoogst, het riet krijgt hier een rechte vorm van. Aanschaffen van het riet is ook het beste als je dat bij rietdekkers doet, die keuren het riet namelijk eerst. Het riet moet niet na een paar jaar aan vervanging toe zijn, daarom doen ze de controle voordat ze het riet inslaan. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt kan je het door het bedrijf laten leggen, zo weet je zeker dat alles goed ligt. De onderhoud wordt ook door hun gedaan en is ook erg belangrijk, omdat het riet dan veel langer mee gaat. Door goede onderhoud krijg je minder last van mos en algen, als dit er eenmaal opzit is het lastig weg te halen.

 

Het riet van nu is erg veilig en niet meer te vergelijken met vroeger. Het is brandveilig door een soort coating wat erop gaat. Ook is het riet isolerend en dus perfect voor in de winter, want de warmte blijft lekker in je huis. Het is dus een grote aanrader om voor een rieten dak te gaan. Het geeft net dat beetje extra aan het huis, en het valt enorm op omdat veel huizen nog pannen hebben.

 

http://www.rietwerk.nl