Down Home
Image default
Business

Verschillende soorten animatie

Er zijn veel verschillende soorten animaties die een animatiestudio kan maken. Om erachter te komen welke animatie het beste bij jouw wensen en behoeftes past, lees je hieronder verder. We leggen alles uit over de verschillende soorten animatie die een animatiestudio kan gebruiken bij het maken van een video voor jouw bedrijf.

 

Whiteboard animatie

Whiteboard animaties zijn vaak dynamisch en laten het verhaal dat verteld wordt tot leven komen. Er zijn niet veel details te zien waardoor er goed gefocust kan worden op het vertelde verhaal. Een animatiestudio kan dankzij de heldere stijl van een whiteboard animatie ingewikkelde informatie overbrengen zonder dat de kijker zijn aandacht verliest. Een voorbeeld waar je een whiteboard animatie voor kan gebruiken is het uitleggen van een lastige organisatieverandering.

 

Cartoon animatie

Deze animatie stijl wordt door sommige animatiestudio’s ook wel ‘Character animation’ genoemd. Dit is over het algemeen een van de populairste stijlen. Dit komt omdat er zeer veel mogelijkheden zijn. Er zijn bijna geen verhalen die niet tot leven kunnen worden gebracht dankzij cartoon animatie. Een cartoonanimatie kan jouw merk of product helemaal tot leven brengen als het is gemaakt door een kundige animatiestudio.

 

Motion graphic video’s

Met dit type animatie brengt een animatiestudio leven in grafische elementen zoals verschillende vormen, patronen, teksten en iconen. Dit wordt gedaan door middel van creatieve en vloeiende bewegingen die worden bijgestaan met passende geluidseffecten. Motion graphic video’s worden vaak gebruikt voor (interne) trainingsvideo’s of voor het uitleggen van producten of diensten in de softwarebranche.

 

Silhouetten animaties

Deze stijl draait, net als cartoon animatie, om de hoofdpersoon. Waar je bij cartoon animatie meer ziet van de bepaalde hoofdpersoon gaat het bij een silhouetten animatie vooral om de contouren. De karakters waar het omgaat zijn vaak egaal van kleur en steken af tegen de gebruikte kleuren op de achtergrond. Een animatiestudio kan ondanks het lage detailniveau alsnog accent leggen op de gelaatsuitdrukkingen van de karakters.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer animatie soorten. Vraag bij een animatiestudio naar de mogelijkheden en kies het type animatie dat het beste bij jouw onderneming en boodschap past.

Related Posts

Een Ayahuasca ceremonie is een Innerlijke Reis

Vreemde wetten in Europa

Ongelukken met betrekking tot fietsers