Down Home
Image default
Business

Verschillende soorten sierhekwerken

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten sierhekwerken beschikbaar. Zo kan je een gaas- of sierhekwerk kopen voor rond je tuin of erf. Je kan gaan voor functionele omheining of juist voor een meer decoratieve terreinafscheiding. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten hekwerken en hun functie.

 

Sierhekwerk of gaashekwerk

Sierhekwerken worden meestal gebruikt rondom tuinen en terreinen van particulieren. Dit sierhekwerk wordt vaak op maat gemaakt en is verkrijgbaar in bijna alle RAL-kleuren. Als je kiest voor een op maat gemaakt sierhekwerk heb je een uniek hekwerk waar je lang van kan genieten. Als je nog niet precies weet wat je wil is het lastig om een prijs te krijgen voor wat je wil. Het grootste voordeel van sierhekwerk is dat het op maat verkrijgbaar is. Daarnaast is het uniek en geeft het een mooie uitstralingen. Gaashekwerk wordt vaak gebruikt rondom bedrijven terreinen.

 

Hekwerk voor privé- of bedrijventerrein

Door de toename van het aantal inbraken in een bepaald gebied of een wijk stijgt de vraag naar hekwerk vaak explosief. Mensen voelen zich veiliger als hun pand of woning is afgerasterd door middel van een hek. Daarnaast kunnen sommige hekwerken ook extra uitstraling geven aan het gebouw of woning waar het omheen staat. Een ouder, monumentaal pand ziet er al authentieker uit met een bijpassend statig hek en sierlijke poort. Een bedrijven kan in sommige gevallen professioneler ogen wanneer er een omheining omheen zit.

 

Functionele of decoratieve hekwerken

Functionele hekwerken vind je vaak terug bij bedrijfspanden. Deze worden dan vaak gecombineerd met camerasystemen en een toegangspoort of slagboom. Particulieren met een groot terrein waar hun huis op staan kunnen ook kiezen voor zo’n zelfde omheining om bijvoorbeeld inbraken te voorkomen. Hiervoor worden vaak spijlenhekken of staafmathekwerken gebruikt.

 

Wil je een decoratiever hekwerk? Dan wordt er vaak gegaan voor een sierhekwerk. Dit hekwerk kan je naar eigen wens laten ontwerpen en plaatsen. Je kan kiezen voor een klassieke uitstraling of moderne look, afhankelijk van wat het beste bij je woning past.