Down Home
Business

Verschillende soorten snaren

Tennisrackets komen in duizend verschillende soorten en maten. De grootte van tennisrackets verschilt ook, maar een belangrijk element van het tennisracket dat veel invloed heeft op de speelstijl zijn de snaren. In dit artikel lees je alles over de verschillende snaren.

Darmsnaren Zoals de naam van de snaar het al zegt zijn deze snaren gemaakt van darmen van schapen of koeien. Darmsnaren hebben een zeer hoge elasticiteit en het balgevoel ligt erg hoog. Daarom zijn deze snaren erg geliefd onder professionele tennisspelers. Door de hoge elasticiteit kan er namelijk veel kracht gegeven worden aan de bal, en kan er tevens ook goed gericht worden met het racket. Het nadeel van deze snaren is dat de levensduur niet zo lang is omdat het een natuurlijk product is.

Nylonsnaren Nylonsnaren zijn de meeste gebruikte soort snaar over de wereld. De levensduur is gemiddeld en de snaren hebben een redelijk hoge elasticiteit. De kwaliteit van nylonsnaren kan wel heel erg uiteen liggen, daarom is het moeilijk te garanderen dat nylon de beste optie is.

Polyestersnaren Polyestersnaren bestaan uit 1 enkele kern, waardoor de elasticiteit wat aan de lage kant ligt. Hierdoor kan je veel minder kracht aan de bal meegeven en is het richten met dit soort snaren ook niet heel best. Het enige grote voordeel dat polyester heeft is dat het heel erg lang mee gaat.

Hybride snaren Hybride snaren bestaan uit twee soorten snaren. Hierbij wordt er een combinatie gemaakt tussen duurzame snaren en darmsnaren. Dit om ervoor te zorgen dat de snaren aan de ene kant langer mee gaan en aan de andere kant dat er genoeg balgevoel en kracht in het racket verwerkt wordt. Een goed voorbeeld hiervan is een head tennisracket. Bij deze rackets zijn de breedte snaren dan de darmsnaren en de lengte snaren zijn dan van polyester.

https://www.kctennis.nl/