Down Home
Image default
Business

Vijf voordelen van een zakelijke tankpas voor zzp'ers

Wat zijn voordelen van een zzp tankpas voor mijn bedrijf, en wat heb je eraan?. De zzp’ers die ik spreek denken bij een tankpas aan een lease-auto die je moet rijden of dat je een wagenpark moet bezitten zoals bij een mkb-bedrijf. Maar een tankpas is geschikt voor alle ondernemers, van de zzp’er,  vof’er en mkb! In artikel focussen we op de zzp tankpas.

Vijf voordelen tankpas zzp

Er zijn in Nederland circa 1 miljoen zzp’ers die heel wat kilometers afleggen. Voor een zelfstandige ondernemer is het zeker te overwegen waard een zakelijke tankpas aan te schaffen omdat het hoop voordelen oplevert. Het gebruik van een tankpas is erg gemakkelijk en is bijna hetzelfde als betalen met een normale bankpas. Wij zetten vijf voordelen op een rij van een zzp tankpas.

1. minder administratie

Veel zzp’ers hebben een gepaste hekel aan het doen van hun administratie. Het verzamelen en verwerken van rekeningen en (brandstof)bonnetjes is een tijdrovende klus.  Een zzp tankpas neemt een deel van het werk uit handen. Veel administratiekantoren adviseren ook een tankpas om discussie met de belastingdienst te voorkomen.

Brandstofkosten zijn aftrekbare autokosten

Brandstofkosten vallen onder de autokosten en die zijn aftrekbaar van de belasting. Ook de btw is terug te vragen. Onder een voorwaarde: dat je het kan aantonen. Dat betekent bonnen bewaren, maar ook de kans dat je ze kwijtraak. Aangezien over een gemiddelde tankbeurt al €15,- btw geheven wordt, is het jammer als een ondernemer dit geld niet terug te ontvangt van de belastingdienst.  Een zakelijke tankpas is daar een oplossing voor: van alle zakelijk gemaakte reisuitgaven met de auto ontvangt u maandelijks op één factuur, met daarop de betaalde btw vermeld. Deze factuur kunt u gebruiken bij het doen van btw aangifte. 

2: Extra diensten betalen met een zzp tankpas.

De trend is dat steeds meer diensten met een zakelijke tankpas betaald kan worden. Zo heeft de brandstofpas van traveldcard als mogelijkheid om te betalen bij de autowasstraat (carwash), parkeerplaatsen en parkeergarages van o.a. Q-Park.  Het betalen van tol is eveneens mogelijk, wat met name in het buitenland handig is. In Nederland wordt weinig tol geheven. Door de maandfactuur komen alle zakelijk reisuitgaven op een factuur te staan en heb je nog minder losse facturen en bonnen te bewaren. Er zijn meer opties – zoals pechhulp of taxi – maar elke zzp’er, vof’er of mkb’er kan zelf een pakket samenstellen (voor zijn medewerkers) waarvoor u de tankpas wilt gebruiken.

Tankpas.nl populair bij de zzp’er

De brandstofpas van Travelcard (Tankpas.nl) gaat het verst in zijn dienstverlening. Naast de pechhulp en taxi, wordt ‘klein onderhoud’ gratis door Kwikfit uitgevoerd: ruitenwisser en motorolie bijvullen. Ook kan de ondernemer zijn onderhoud laten uitvoeren en afrekenen bij meer dan 270 vestigingen van de Vakgarages.  De pas is speciaal voor de zzp’er ontwikkelt en wordt via onze site tankpas-aanvragen.nl ook het meest aangevraagd.

3: Kiezen tussen universele tankpas of merk tankpas

Er zijn twee soorten tankpassen:

  1. een universele tankpas of een
  2. merkgebonden tankpas.

Beide soorten tankpassen worden op deze website vergeleken. Kenmerkend is dat een universele tankpas enkele euro’s per maand kost en de merk-tankpas veelal gratis is. Zo is de zakelijke Tango tankpas van bijvoorbeeld Q8 (de Q8 Liberty card) gratis, maar daar staat tegenover dat er geen extra diensten met de kaart betaald kan worden. 

4: Goedkoop tanken met hulp van apps

Als u in bezit bent van zakelijke tankpas, dan betaald u altijd de pompprijs bij het afrekenen. Het is raadzaam op zoek te gaan waar je goedkoop kan tanken. Gelukkig zijn er apps die de brandstof prijzen vergelijken van de (ruim 4200) brandstof stations in Nederland. Wij vergelijken en testen regelmatig app’s om te controleren of de prijs die in de app staat overeenkomt met de dagelijkse pompprijs. De meeste apps bieden meer functionaliteiten zoals parkeer, en file informatie en die zijn in ons overzicht te vinden op website tankpas-aanvragen.nl 

5: Gemak dient de mens met een zzp tankpas

Ondernemers willen zo min mogelijk gedoe. Zeker zzp’ers vinden administratief werk om bonnetjes te bewaren van het tanken of van de parkeergarage al gauw een verspilling van tijd. Toch is deze bewijslast nodig bij btw aangifte doen en het opvoeren van autokosten als aftrekpost. Het grote voordeel van een zakelijke tankpas is de maandelijkse verzamelfactuur.  Het geeft een overzicht van de gemaakte autokosten en de betaalde btw. Vele ondernemers kiezen dan ook een tankpas vanwege het gemak: met een pas – die op naam van de zaak staat – worden de zakelijke kosten afgerekend.

 

Voordelen tankpas voor de zzp’er

Wat vindt u belangrijk bij de aanschaf van een zakelijke tankpas? Welke moet ik dan kiezen? Op onze website staan een aantal aanbieders van tankpassen en die bieden allerlei diensten aan waar u uit kan kiezen. De een vind het kunnen betalen van parkeren en de autowasstraat belangrijk, de andere wil altijd het goedkoopste brandstofprijs. Bekijk onze zakelijke tankpas zzp vergelijkings pagina en vraag direct een zzp tankpas aan! Het kan online en is maar een paar minuten werk.

 

https://www.tankpas-aanvragen.nl/tankpas-zzp/