Down Home
Business

Voor- en nadelen van een bekabelt en draadloos alarmsysteem

Omdat het lastig kan zijn om een keuze te maken tussen een alarmsysteem die bekabeld is of draadloos is, hebben wij hieronder de voor- en nadelen van beide varianten nog eens opgesomd.

Draadloos alarmsysteem

Zoals de titel het al zegt: bij dit alarmsysteem wordt geen gebruik gemaakt van bekabeling. Hierdoor is de installatie vaak eenvoudiger uit te voeren. Bij bedrade alarmsystemen kan het soms lang duren voordat alle kabels zijn gelegd en verlegd. Door een draadloos systeem te kiezen kan het u veel tijd schelen. Daarnaast is een draadloos alarmsysteem eenvoudig uit te breiden. Bij een draadloos alarmsysteem kan je namelijk makkelijk extra bewegingssensoren koppelen aan het station. Hierdoor is de flexibiliteit bij een draadloos alarmsysteem vele malen groter dan bij een bedraad alarmsysteem.

Een nadeel van een draadloos systeem is dat het bereik niet altijd op en top is. Zo kan het zijn dat – wanneer het signaal door meerdere muren moet komen – het signaal niet altijd binnenkomt. Een ander nadeel is dat een draadloos systeem op batterijen werkt en gevoelig is voor sabotage.

Bekabeld alarmsysteem

Een bekabeld systeem neemt in vergelijking met een draadloos systeem meer tijd in beslag bij de installatie. Het is daarnaast ook vaak zo dat een bekabeld systeem alleen aangelegd kan worden bij de aanbouw van een nieuw huis of bij een renovatie. De kabels zijn in een bestaand huis ook moeilijk weg te werken. Een bekabeld systeem is i.v.m. een draadloos systeem wel goedkoper en is minder gevoelig voor een vals alarm. Daarnaast heeft een bekabeld systeem zo goed als geen onderhoud nodig, omdat deze ook aangesloten zit op een vast elektriciteit bron

Wanneer u op zoek bent naar een alarmsysteem voor thuis of in uw bedrijfspand is Arend Beveiliging uw geschikte partner. Onze specialisten zoeken het beste alarmsysteem voor uw situatie uit en ontzorgen u volledig in de montage van het systeem.

https://arendbeveiliging.nl/