Down Home
Business

Voor- en nadelen van LED verlichting

Vrijwel iedereen is er wel bekend mee: Led lampen. Maar wat zijn nou precies de voor- en nadelen van deze lampen? En wegen deze voor- en nadelen wel genoeg tegen elkaar op om over te stappen naar LED verlichting in je huis of bijvoorbeeld op de zaak van je onderneming? Het antwoord hierop is ja. In dit artikel wordt er meer aandacht besteed aan wat nou precies de voordelen en de nadelen van zijn LED lampen. Wanneer je LED lampen koopt is het belangrijk dat je deze eerst tegen elkaar afweegt, om er zeker van te zijn dat je een goede aankoop doet.

De voordelen van LED lampen kopen

Het eerste voordeel is dat LED lampen energiezuinig zijn. Wanneer je LED lampen hebt, bespaar je al gauw 80 tot 90 % energie. Daarnaast gaan LED lampen ook nog eens een stuk langer mee. Zeker in tegenstelling tot gloeilampen en halogeen verlichting. Wat daarnaast ook een groot voordeel van LED verlichting is, is dat deze verkrijgbaar zijn in verschillende soorten licht. Denk hierbij aan warm en koud licht. Het warme licht neigt naar oranje, terwijl het koude licht juist meer weg heeft van blauw.

Nadelen van LED verlichting

Het grootste nadeel van het kopen van een led lamp is toch wel de prijs. Led lampen zijn een stuk duurder dan gloeilampen of halogeen lampen. Daarnaast kunnen LED lampen niet zo goed tegen warmte. Het is voor led verlichting belangrijk dat ze goed warmte kwijt kunnen, want wanneer dit niet het geval is zal dit nadelige gevolgen hebben voor de levensduur van de lamp.

Wat tot slot ook een groot nadeel is van led verlichting, is dat LED lampen niet goed kunnen dimmen op standaard dimmers. Dit is niet in elk geval waar, want het hangt vaak af van de combinatie.

http://zone-atex.nl/led-lampen-kopen/