Down Home
Image default
Business

Voorkom ongelukken door een achteruitrijcamera

Door het zogenoemde ‘coronajaar’ hebben er veel veranderingen plaatsgevonden. Zo was er onder meer een opmerkelijke daling van het aantal verkeersgebruikers. Echter schrok het CBS van de resultaten van een plaatsgevonden onderzoek: ondanks de afname van verkeersgebruikers was er een opmerkelijke stijging van verkeersdoden.

Zo stond het aantal dodelijke slachtoffers onder de fietsers in 2020 op 229; het hoogste aantal dodelijke slachtoffers onder de fietsers in ruim 25 jaar tijd. Dit stijgende aantal heeft grotendeels te maken het de afnemende oplettendheid van de weggebruikers. Automobilisten zien fietsers te laat met een ongeluk tot gevolg. Hoe is deze situatie te verbeteren?

Onoverzichtelijke situatie

Gedurende de coronatijd heeft de mensheid zich enorm moeten aanpassen. Hierdoor zijn de mensen mentaal ook minder oplettend geworden. Echter kan dit in het verkeer leiden tot gevaarlijke situaties. Gedurende een autorit kan de onoplettendheid leiden tot ongevallen. Indien je je, als automobilist, bevindt in een onoverzichtelijke situatie, waarbij er onvoldoende geanticipeerd wordt, is het begrijpelijk dat er veel ongelukken plaatsvinden. Het is een grote vraag hoe een onoverzichtelijke situatie overzichtelijker gemaakt kan worden om ongelukken te voorkomen.

Achteruitrijcamera als oplossing

Een achteruitrijcamera set kopen kan de oplossing zijn in deze situatie. Aan de hand van de achteruitrij camera zal de automobilist meer overzicht krijgen van de situatie door middel van camerabeelden. De achteruitrijcamera zal aan de achterzijde van de auto worden bevestigd, waarbij de camera de situatie van achteren in beeld brengt. De camera zal draadloos verbonden worden met het beeldscherm dat geplaatst is bij de bestuurder. Aan de hand van de camerabeelden kunnen voetgangers, fietsers en kinderen tijdig worden opgemerkt door de automobilist, zodat de ongevallen beperkt kunnen worden.

http://vanzwitserland.nl