Down Home
Business

Vreemde wetten in Europa

Wij vinden dat we in Nederland redelijk normale wetten hanteren. In Europa kan je je ook geen vreemde wetten voorstellen, deze bestaan echter wel! Het zijn wetten waarbij je stijl achterover slaat of juist keihard om kan lachen. Toch bestaan de wetten echt, en hieronder staan ze voor je op een rijtje.

We beginnen dit lijstje in Frankrijk. Hier is namelijk een wet van toepassing die je je echt totaal niet kan voorstellen. In Frankrijk mag je namelijk trouwen, dan zou je denken dat dat toch redelijk normaal is. Maar trouwen met een overleden persoon? In Frankrijk mag dit echt! Trouwen met een overleden persoon is mogelijk in Frankrijk.

We gaan verder richting het zouden, richting Spanje. In Barcelona is het namelijk verboden om op de grond te spugen. Hier kan ik me nog wat bij voorstellen, het is gewoon niet zo hygiënisch om een rochel op de grond te zien liggen. Maar deze andere wet uit Spanje vindt ik toch wel een beetje absurd. Je mag in Spanje namelijk geen auto besturen op slippers en sandalen! In het warme weer van Spanje, moet je dus schoenen aan als je auto wilt rijden. Hier is zelfs advocaat Westland niet tegenop gewassen.

Als we het dan toch over sandalen hebben, op een eiland in Italië genaamd Capri is het namelijk verboden op überhaupt sandalen te dragen. Ze zouden namelijk te luidruchtig zijn! Mocht je hier op vakantie heen zijn met familie, draag dan geen sandalen of slippers die te veel geluid maken. Want dan kan zelfs advocaat familierecht Delft je niet uit de brand helpen.

We vervolgen het lijstje met een wet in Schotland. In York, een stad in Schotland, mag je namelijk iemand vermoorden als hij een pijl en bood draagt. Zou dit iets te maken kunnen hebben met Robin Hood?

https://www.ebhlegal.nl/