Down Home
Business

Waar moet ik op letten bij het kopen van dart flights?

Dart flights

In onze dartshop krijgen wij veel vragen over welke dart flight het beste is. Dit artikel legt de belangrijkste zaken uit waar je op moet letten bij het kopen van dart flights. De dart flight is het uiteinde van de dart en zijn de vleugels van een dartpijl. Door deze vleugels, heeft de dartpijl  een stabiele vlucht. Variaties in dart flights bepalen de vlucht van de dart. Het is daarom ook aan te raden om verschillende flights uit te proberen, totdat je de beste flight hebt gevonden. Dart flights zijn gemaakt van verschillende materialen, vormen, gewichten en designs. 

 

Materiaal

 

De meeste dart flights zijn gemaakt van plastic. Dit zorgt ervoor dat de flights buigzaam zijn en niet te zwaar. Het nadeel hiervan is dat flights snel kapot kunnen gaan bij het gooien. In onze dartshop krijgen wij wel eens opmerkingen dat de flight direct kapot ging. Dit kan helaas gebeuren als een dartpijl net verkeerd terecht komt op de achterkant. Om de flight extra te beschermen kan men ook flight protectors op de dartpijl zetten. Dit zijn metalen dopjes die de flight beschermen bij het vallen. Dit zorgt ervoor dat flights een stuk langer meegaan. 

 

Vorm

De meest voorkomende vorm van een dart flight is een zeshoek. Dit wordt ook wel de standaard no. 6 vorm genoemd. Daarnaast zijn andere vormen een delta, smal, peervormig en flights in de vorm van een vlieger. De beste vorm flight hangt ook af van je techniek. Iedereen gooit anders en daarom zullen bepaalde vormen flights ander effect hebben. Als je wilt weten wat de beste flight vorm is, koop dan een flight test-kit. Zo kun je eenvoudig uitproberen wat voor flights het fijnst zijn. Als je verder geen voorkeur hebt, ga dan voor de standaard no. 6 flight.

 

Gewicht

Het standaard gewicht van een flight is 100 micron. Als je juist wat stevigere flights wil, neem dan een flight die zwaarder is dan 100 gram. Dart flights zijn beschikbaar tot wel 180 micron. Heb je relatief dunne en lichte pijlen, dan kun je overwegen om een flight te kopen die lichter is dan 100 micron, zodat de dartpijl in evenwicht is. Ook bij het gewicht van flights, adviseren wij om verschillende gewichten uit te proberen. Het is moeilijk om vooraf te bepalen welk gewicht het beste is. Mocht je het niet weten, ga dan in ieder geval voor het standaard gewicht van 100 micron. 

Als je vragen hebt, dan horen we dit graag en helpen we je verder.