Down Home
Business

Waarom een drone heel klein moet zijn

Drones zijn vaak erg groot en nemen zo veel ruimte in beslag. Dit is natuurlijk niet erg gewenst als je veel op reis gaat en ook je drone wilt meenemen voor leuke vakantiekiekjes. Waarom moet een drone nog meer klein zijn? We leggen het je uit in dit blog.

Klein is fijn

Een groot voordeel van een kleine drone zoals we in het begin van dit artikel al uitlegden is dat een drone van een klein formaat veel minder oplsagruimte inneemt. Het is daarom dus veel gemakkelijker om de drone te transporteren. Je hebt geen hele kist nodig en daardoor hoef je zelf minder te sjouwen en kun je meer andere gear meenemen. Denk bijvoorbeeld aan al de extra spullen die je nu mee kunt dragen.

Compact

Een kleine drone is ook erg compact, en dit zorgt er weer voor dat er een kleiner oppervlak. De drone is dus licht en zal daardoor minder snel beschadigen als gevolg van botsingen. Je hebt dus minder kans om een frontale botsing te krijgen wanneer je met een kleinere drone rondvliegt.

Wat is de kleinste drone?

Er zijn op dit moment een aantal kleine drones te koop in Nederland en Belgie. De meeste van deze drones betreffen speelgoed drones. Er zijn echter ook al goede drones te krijgen die ook erg goed kunnen filmen. Hiervan is de nieuwe DJI Spark een erg goed voorbeeld. Deze kleine vliegmachine kun je namelijk ook in je zak meenemen en kun je ook nog eens met je handen besturen op afstand.

Weet jij al welke kleine drone je gaat aanschaffen? Klik hier voor meer informatie.