Down Home
Business

Waarom iedereen voor led zou moeten kiezen

Vrijwel iedereen is op de hoogte van het feit dat led lampen veel voordelen met zich mee brengen. Maar welke voordelen dit precies zijn, is voor velen nog een groot vraagteken. In dit artikel lees je meer informatie over de opbouw van een led lamp en wat er precies voor zorgt dat een led lamp niet te vergelijken is met een oudere variant verlichting zoals de gloeilamp of halogeenverlichting. Weinig mensen hebben kennis over led verlichting en de specifieke voordelen die er bij komen kijken wanneer je deze led armaturen in huis haalt.

Hoe is led opgebouwd?

Een led diode is een elektronische component die licht uitzendt als er stroom in de doorlaatrichting loopt. Deze kleine diode wordt ingebouwd in een kleine doorzichtige behuizing van enkele millimeters die als lens werkt. Hierdoor wordt het licht van de diode vergroot en is de lichtbundel breder en sterker.

De voordelen van led lampen

Zoals net ook al kort werd aangegeven zijn vele mensen op de hoogte van het feit dat led lampen diverse voordelen met zich meebrengen. Maar wat deze voordelen precies zijn, dat is voor velen niet duidelijk. Led verlichting is zuinig in energieverbruik en gaat over het algemeen langer mee dan welke verlichting dan ook. Daarnaast heb je keuze uit verschillende kleuren led verlichting zoals koel licht en warm licht. Wat daarnaast ook erg fijn is aan led is dat ze direct 100% branden en dat ze niet warm worden wanneer ze een bepaalde tijd brandden. Tevens bevat een led armatuur geen kwik en hebben ze geen UV en infrarood in het kleurspectrum. Wat ook een bijkomend voordeel is van led armaturen is dat de lampen niet flikkeren. Dit is rustiger voor de ogen, want flikkerende lichten kunnen erg irritant zijn voor de ogen.

https://zone-atex.nl/led-armaturen/