Down Home
Image default
Business

Waarom moet ik mijn dak ontmossen?

Waarom moet ik mijn dak ontmossen?

Een met mos overgroeid dak ziet er niet alleen slordig uit, het mos tast ook je dakbedekking aan. Velen onderschatten de dakschade die ontstaat door mos. Door het mos te lang te laten woekeren of door gewoonweg te veel mos, kunnen er barstjes ontstaan in je dak en die barstjes kunnen leiden tot een lek.

Dikke lagen mos kunnen zo zwaar zijn dat ze de dakconstructie aantasten. Zeker wanneer er nog eens sneeuw of ijs bijkomt, kan de dakconstructie onder druk komen te staan.

Dus niet enkel op esthetisch vlak, maar ook op vlak van veiligheid is het belangrijk jouw dak op tijd te laten ontmossen. Een ontmost dak zorgt voor een veilig dak en huis. Om te vermijden dat het mos terugkeert, kan je kiezen om jouw dak te laten coaten. Met een gecoat dak geniet je een lange tijd van een proper dak. Hoe vaak je je dak moet ontmossen hangt af van de staat van de dakbedekking en de helling van je dak.

Neem geen onnodige risico’s en laat je dak ontmossen door een expert. De Ontmosser is specialist in het reinigen en ontmossen van daken. Allereerst wordt het mos verwijderd met een hogedrukreiniger, eventueel met extra reinigingsmiddel. Na deze behandeling brengt de specialist een dakcoating aan. Deze beschermlaag voorkomt dat het mos snel terugkomt. Met een dakcoating is je dak gemiddeld 10 jaar beschermd tegen mos.

 

https://de-ontmosser.be/ontmossen-van-daken/