Down Home
Image default
Offers

Wanneer relatietherapie in Veenendaal?

Het maken van de keuze om naar relatietherapie Veenendaal te gaan kan aanvoelen als een zeer grote stap. Het is niet eenvoudig om toe te geven dat de dingen niet perfect zijn in uw relatie. Het is moeilijk om te doen en eng om toe te geven. We weten allemaal dat een goede relatie hard werken betekent. Net als auto’s hebben ze regelmatig onderhoud nodig om ze goed draaiende te houden. Als er een probleem is, is het het beste om het meteen te laten repareren om verdere complicaties op de weg te voorkomen. Vaak kunnen we een deel van het basis onderhoud en reparaties zelf uitvoeren. In andere gevallen moeten we, ondanks onze beste inspanningen, vertrouwen op een professional om een kijkje te nemen en ons een handje te helpen. Het is interessant hoe gemakkelijk en snel we zulke stappen ondernemen om schade aan onze voertuigen te herstellen of te voorkomen. Maar als het op onze relaties aankomt, vermijden we vaak dat we actie ondernemen tot de situatie veel ernstiger is geworden. Helaas wordt te vaak pas met relatietherapie gestart wanneer er al een aanzienlijke hoeveelheid schade is aangericht. Ongeschikte relationele patronen zijn verankerd geraakt, de emotionele band tussen partners is ernstig verzwakt en er is een hoge mate van wrok door onopgeloste conflicten uit het verleden.

Relatietherapie Veenendaal kost tijd en energie

Als u niet bijzonder vertrouwd bent met wat relatietherapie in Veenendaal nu precies inhoudt, kan het mysterieus en verwarrend zijn. Daarnaast kost het heel wat inspanning om een goede therapeut te vinden en tel daarbij op de tijd die het in beslag neemt om uit te zoeken of uw verzekering dit soort therapie wel vergoedt, het bedenken van een geschikte datum en tijd om in te passen in ieders schema. Vaak heeft een of soms wel beide partners het idee dat het bezoeken van een relatietherapeut een goed idee is om hun huwelijk of relatie te redden. Maar ook zijn de partners ook nog wat huiverig en onzeker over hoe het verder moet als ze een afspraak maken bij een relatietherapeut. Ze vragen zich sterk af of ze wel met hun specifieke en persoonlijke problemen door een buitenstaander geholpen kunnen worden.

Veel voorkomende relatieproblemen

Een aantal veelvoorkomende problemen wijzen erop dat een stel baat zou kunnen hebben bij relatietherapie. Het is op dit punt belangrijk om te weten dat Romy Quint een vrijblijvend consult aanbiedt om u te laten beslissen of zij wel goed bij u past. Wees tijdens deze vrijblijvende afspraak zeker niet bang om uw vragen te stellen, maar ook om uw eventuele onzekerheden over het nut van relatietherapie direct te ventileren. Hoe eerder, hoe beter. Zodat als u geen goede match met haar bent, u verder op zoek kunt gaan.

https://quintrelatietherapie.nl/relatietherapie-veenendaal/