Down Home
Business

Wasmachine Reparatie Amsterdam – 10 tips om het te voorkomen.

Wasmachine reparatie Amsterdam geeft u 10 deskundige adviezen om reparatie te voorkomen. Door onze tips te volgen gaat uw wasmachine bovendien aanzienlijk langer mee. Wij hebben een zeer ruime ervaring met wasmachine en witgoed reparatie. Hierdoor weten we dat veel reparaties gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Hoe u zelf met de 10 beste tips van Wasmachine Reparatie Amsterdam uw wasmachine in een perfecte conditie kunt houden vertellen we u graag.

Uw trommel verdiend aandacht

Het per ongeluk mee wassen van muntjes, puntenslijpers en pennen is oorzaak nummer één voor een bezoek van Wasmachine Reparatie Amsterdam. Heeft u uw gezinsleden al gevraagd om hun zakken leeg te maken voor ze hun kleren in de wasmand gooien? Voor de zekerheid kunt u voordat u de was in de trommel doet ook zelf alle zakken controleren. Een papieren zakdoekje mee wassen is natuurlijk al vervelend. Maar erger wordt het als er bijvoorbeeld een pen of een ander scherp voorwerp uw wastrommel beschadigd of zelfs uw machine doorboort.

Laat bij het vullen van uw trommel altijd een ruime speling van minimaal 2 maar liever 3 handen leeg. Zodoende overbelast u de schokbrekers van uw wasmachine niet en wast u bovendien het meest economisch. Zijn uw schokbrekers misschien al beschadigd en hoort u een raar geluid? Bel dan met Wasmachine Reparatie Amsterdam en wij kunnen u gelijk hiermee helpen.

Controleer uw trommel regelmatig op roestplekken. De binnenkant en vooral de randen van uw wastrommel zijn bij kleine beschadigingen en natuurlijk het feit dat ze veel in aanraking komen met water roestgevoelig.

Wasmachine schoonmaken van binnen

Reinigt u het filter van uw wasmachine tijdig? Een filter zit er namelijk niet alleen voor de bescherming van uw wasgoed. Een pluizenfilter houdt ook uw trommel schoon en voorkomt dat er kleine stofdeeltjes in uw schone was, pomp of afvoer terechtkomen. Het beste kunt u uw pluizenfilter om de vijf wasbeurten er uithalen en even schoonmaken.

Ook de rubberen delen van uw wasmachine kunt u regelmatig zelf schoonmaken. Bij de deur van uw wasmachine zitten rubbers voor een waterdichte afsluiting bij het wassen. Verwijder regelmatig water en zeepresten en zorg dat de bodem van dit rubber na het wassen even afdroogt. U zult trouwens nog verbaasd staan wat u de eerste keer als u de rubbers schoonmaakt zoal kan vinden. Is uw rubber poreus of heeft het gaten? Wasmachine Repareren Amsterdam kan meestal dezelfde dag nog uw rubbers vervangen.

Draait u altijd economisch op een temperatuur van of 30 °C of 40 °C? Dat doen we allemaal en dat is ook an sich prima. Maar wist u al dat af en toe een wasje draaien op een hoge temperatuur goed is voor uw wasmachine? Er blijven namelijk altijd wel wat zeepresten achter in uw wasmachine. Deze zeepresten zijn een ideale broeiplaats voor allerlei bacteriën. Door regelmatig een was te draaien met 90 °C of 95 °C wordt uw trommel weer heerlijk schoon van binnen. Bovendien voorkomt u op deze manier vaak dat uw wasmachine onfris gaat ruiken.

Losse delen van uw wasmachine

Uw zeepbakje is ook een bekende plek waar bacteriën zich snel kunnen nestelen. Zo’n zeepbakje is gemakkelijk schoon te maken, u kunt hem namelijk in zijn geheel uit de machine halen. Het beste is om iedere maand het zeepbakje even uit de wasmachine halen en u kunt hem gemakkelijk met de hand schoonmaken. Vergeet niet om ook even een doekje te halen over de binnenrand waar het bakje in uw wasmachine zit?

Wist u trouwens dat er nog een tweede filter in uw wasmachine zit? De meeste mensen zijn hiervan namelijk niet op de hoogte. Dit filter dient om de pomp te beschermen en bevindt zich meestal bij de onderkant van uw wasmachine. Afhankelijk van het type wasmachine heeft deze pompfilter een klepje of een draaidop. De eerste keer dat u hem opent moet u wel voorzichtig zijn voor scherpe voorwerpen zoals naalden of spelden. Ook kunt u aangenaam verrast worden door het kleine spaarpotje dat u misschien aantreft. Is uw pompfilter stuk of heeft het gaatjes? Wasmachine reparatie heeft ook deze onderdelen gewoon op voorraad en één belletje is voldoende.

Hoeveel wasmiddel gebruikt u? Misschien een rare vraag want gebruikt u te weinig wasmiddel dan wordt uw was natuurlijk niet goed schoon. Maar als u teveel waspoeder gebruikt dan blijven er vaak zeepresten achter op uw kleding en in uw wasmachine. Wilt u weten hoeveel wasmiddel u moet gebruiken? Voor ieder merk geldt een andere hoeveelheid. Op de verpakking van het waspoeder of vloeibaar wasmiddel staat aangegeven hoeveel u ervan kunt gebruiken per volle trommel. Draait u bijvoorbeeld maar een halve trommel dan hoeft u natuurlijk ook maar de helft van deze hoeveelheid toe te voegen. Beter voor uw wasmachine maar ook voor uw huid. Overgebleven wasmiddel in uw kleding kan namelijk zorgen voor jeuk en allergische reacties. Dit was trouwens alweer de negende tip.

De tiende tip van Wasmachine Repareren Amsterdam is een hele belangrijke. Een wasmachine reparatie kunt u liever niet uitstellen. Door nog snel even één wasje te draaien terwijl de machine rare geluiden geeft, kunt u namelijk de wasmachine beschadigen. De machine kan zelfs helemaal stukgaan met hoge kosten voor u. Wij hopen natuurlijk dat u veel aan onze 10 tips en adviezen heeft. De levensduur van uw wasmachine is ook ons belang. Uiteraard kunt voor een snelle en deskundige witgoed reparatie in Amsterdam altijd van onze diensten gebruikmaken.

Artikel bron

https://witgoedmonteur-amsterdam.nl/10-tips-om-wasmachine-reparatie-amsterdam-te-voorkomen/