Down Home
Business

Wat houdt het conservatoir beslag precies in?

De term alleen klinkt al lastig, dus laat staan wat het conservatoir beslag precies allemaal inhoud. Een andere naam voor het conservatoir beslag is ook wel sonservatoor beslag. Dit kan uw onderneming of organisatie de mogelijkheid bieden om een ander de beschikking over een voorwerp te ontnemen of beperken. Dit alles ten behoeve van uw onderneming of organisatie. Het conservatoir beslag is dus eigenlijk een verzamelnaam van allerlei verschillende zaken waar beslag op gelegd kan worden.

Bankbeslag

Dit beslag heeft als doel om zekerheid van geldvordering die u bij een ander heeft vast te stellen. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een vordering tot schadevergoeding op een andere onderneming hebt. In dat geval kun je er voor kiezen om dat bepaalde bedrag te laten bevriezen, door conservatoir derdenbeslag onder een bank te leggen. Op deze manier houdt je het geld vast, zodat dit nergens anders naartoe kan gaan.

Leveringsbeslag

Weer een anders soort beslag is het leveringsbeslag. Hiermee kun je tot zekerheid voor recht op levering van het goed beslag worden gelegd op het betreffende goed.

Dit kan goed gebruikt worden wanneer je een ergens een product hebt besteld, maar de andere partij wil het product niet leveren.

Bewijsbeslag

Dit beslag zorgt ervoor dat bewijs zeker wordt gesteld. Dit is voornamelijk interessant wanneer je bepaald bewijs moet gaan leveren. Het is dan wel zo handig dat het bewijs dan ook daadwerkelijk zeker is gesteld.

Zonder wederhoor

Het zonder wederhoor beslag heeft een groot voordeel. De wederpartij wordt in dat geval namelijk niet gehoord. Het beslag komt dan dus als een soort verassing.

Rechtsmiddelen tegen beslag

Het slachtoffer van het conservatoire beslag kan na kennis te hebben genomen van het gelegde beslag nog wat ander doen tegen het beslag. Je kunt namelijk een kort geding tot opheffing van beslag gaan starten. Wil je hier graag hulp bij? Dan kun je er ook voor kiezen om hulp te vragen aan een partij dat hierin is gespecialiseerd.

https://www.lawfox.nl/advocatuur/conservatoir-beslag/