Down Home
Business

Wat is dat nou precies, SIP Trunk?

Nog nooit had ik van SIP Trunk gehoord. Totdat een medewerker van De Nederlandse Provider ons erop wees dat met SIP Trunk een flinke besparing gerealiseerd kan worden. Toen was ik natuurlijk een en al oor.

Met SIP Trunk slechts één netwerk nodig

Session Initiation Protocol, oftewel SIP, is een protocol dat wordt gebruikt om met name VoIP (Voice over IP) verbindingen tot stand te brengen. Een SIP Trunk kun je dus vergelijken met een ‘gewone’ telefoonlijn. Maar er is een verschil. Binnenkomende en uitgaande telefoongesprekken lopen via het datanetwerk. Waardoor zowel spraak als data over één en dezelfde verbinding gaan. Heel handig én een stuk goedkoper voor bedrijven met meerdere vestigingen met een bestaande data verbinding. Vaak kan dan spraak én data over dezelfde verbinding. Wat een kostenbesparing met zich meebrengt. In tegenstelling tot vroeger, waarbij dit soort ‘verkeer’ alleen plaats kon vinden over twee verschillende van elkaar gescheiden netwerken.

SIP Trunk kent belangrijke voordelen

Zo kun je met SIP Trunk flink besparen op maandelijks terugkerende kosten. Als bedrijf krijg je met SIP Trunk een onbeperkt aantal gesprekskanalen. Je bespaart niet alleen op de maandelijkse kosten, maar ook nog eens op de belkosten. Deze zijn een flink stuk goedkoper (ook internationaal) wanneer je als bedrijf gebruik maakt van SIP Trunk. En onderling, medewerkers onder elkaar, kun je gratis met elkaar communiceren. SIP Trunk maakt het mogelijk om heel eenvoudig extra capaciteit bij te schalen, of wanneer minder capaciteit (tijdelijk) noodzakelijk is, capaciteit te minderen. Dit zorgt voor een besparing in kosten, want je betaalt alleen voor datgene dat je echt nodig hebt.  

Belangrijk om te weten voor de overstap naar SIP Trunk

Wanneer je een overstap naar SIP Trunk overweegt, is het belangrijk om duidelijkheid te hebben in een aantal belangrijke zaken, zoals:
– Hoeveel gelijktijdige gesprekken moeten er kunnen plaatsvinden?
– Is het belangrijk om de huidige dataverbinding een upgrade te geven?

De professionals van De Nederlandse Provider hebben ons goed geadviseerd waardoor wij de overstap naar SIP Trunk hebben genomen. Ja, het was best even spannend moet ik zeggen, want iets dat nieuw is daar zijn we over het algemeen huiverig voor. Maar dankzij de goede service van De Nederlandse Provider is de overstap bij ons keurig en zeker naar wens verlopen.