Down Home
Business

Wat is elektrisch roken?

De voordelen van elektrisch roken:

  • Elektrisch roken is minder schadelijk, geen teer,koolmonoxide en stikstofoxide.
  • Ook te gebruiken zonder nicotine.
  • De elektrische sigaret is vele malen goedkoper dan traditioneel roken.(zie onze besparingscheck)
  • Produceert geen vervuilende rook maar reukloze damp.
  • In principe mag men overal elektrisch roken gebruiken.
  • Elektrisch roken bezorgt geen brandgevaar.
  • Is te gebruiken met een ruim assortiment smaken.

Is elektrisch roken een manier om te stoppen met traditioneel roken?

Uit onderzoek is gebleken dat elektrisch roken een zeer effectieve manier is om te stoppen met het traditionele roken. Elektronisch roken scoort zelfs hoger als middel om te stoppen dan nicotinepleisters en nicotinekauwgom. Bij deze methodes ligt het slagingspercentage op 12%. Bij de overstap naar de E-sigaret ligt dit percentage op maar liefst 31%. Uit het onderzoek blijkt dat deelnemers niet het gevoel hebben te stoppen. Zij kunnen nog steeds voorzien in hun nicotinebehoefte en hoeven de gewoonte van het roken niet af te leren. Bijkomende positieve resultaten waren verder dat de deelnemers beter gingen ruiken en een betere conditie kregen.

Waarom is er weerstand tegen elektrisch roken?

Doordat elektrisch roken wereldwijd een enorme vlucht neemt, zijn er partijen die hierdoor enorme inkomsten mislopen. Denk hierbij aan de overheid die veel minder accijnzen binnenkrijgt, de tabaksfabrikanten die miljoenen mislopen, maar ook de gezondheidszorg die veel minder rookgerelateerde ziektes hoeft te behandelen. Andere partijen geven aan dat men nog steeds verslaafd is en dat de gezondheidsvoordelen nog niet bewezen zijn. Ondertussen groeit het aantal gebruikers gestaag door en is de verwachting dat er op korte termijn meer mensen elektrisch roken dan traditioneel roken.

Elektrisch roken en de kosten

Elektrisch roken kan een enorme besparing opleveren. Bij mensen die relatief veel roken wordt dit verschil steeds groter. Iemand die een pakje sigaretten per dag rookt, kan per jaar wel € 2000,- besparen. Via onze besparingscheck kunt u direct zien wat uw besparing is als u overstapt op elektrisch roken.

http://www.bestesigaret.nl