Down Home
Business

Wat is linkbuilding?

Linkbuilding is een term die vaak valt binnen de online marketing. Het is een onderdeel van de veelomvattende dienst outreach. Het doel van linkbuilding is het verhogen van de populariteit van jouw website. Denk hierbij aan de pagerank en de domein autoriteit. Wanneer dit verhoogt, krijgt jouw website betere posities in google. De links die op andere websites staan en naar jouw website sturen worden backlinks genoemd. Een goede linkbuilding strategie helpt je om meer backlinks te krijgen en op die manier jouw website populairder te maken.

Manieren om links te verkrijgen
Er zijn verschillende mogelijkheden om links te verkrijgen. Hieronder worden de vijf belangrijkste genoemd.

  • Links ruilen met andere websites

  • Het kopen van links

  • Je website bij directories inschrijven. Dit zijn startpagina’s of overzichtspagina’s.

  • Het gebruiken van social media platformen

  • Gastbloggen en artikelen schrijven voor andere websites

De beste manier om links te builden
De allerbeste en meest effectieve strategie om links te builden is niet gericht op het binnenhalen van backlinks. Het beste is om kwalitatief hoge content te creëren. Op deze manier gaan andere mensen en bedrijven zonder te vragen jouw content delen. Uiteraard is het slim om dit proces een handje te helpen. Dit kan je doen door andere mensen en bedrijven te laten weten dat je geweldige content hebt gemaakt. Deel de content bijvoorbeeld via de mail of social media.

Waarom is linkbuilding zo ontzettend belangrijk?
Het aantal relevante links is erg belangrijk voor de beoordeling van jouw website. De betreffende links vertegenwoordigen een bepaalde linkwaarde. Op deze manier hebben de links invloed op de pagerank van je website. Hetzelfde geldt voor de paginawaarde en de domeinwaarde. Deze waarde zijn erg belangrijk voor Google. Aan de hand van deze waarden wordt bepaald hoe populair een website in feite is. Daarnaast wordt hiermee ook bepaald op welke positie jouw website dus thuis hoort in de zoekresultaten van Google. Het is de belangrijkste ranking factor met Google Rankbrain.

Naast het verkrijgen van grote hoeveelheden backlinks kan je ook waarde meegeven aan een pagina door gebruik te maken van interne links. Kortom, linkbuilding is ontzettend belangrijk en wordt als een cruciaal onderdeel van je website beschouwd. Hoe meer relevante links er zijn, hoe beter de website zal worden beoordeeld. Hoe beter de website wordt beoordeeld, hoe hoger deze als resultaat komt in Google. Dat wil toch iedereen?

Heb je nog vragen over linkbuilding, of wellicht over andere onderdelen van outreach? Stel ze dan gerust tijdens een vrijblijvend gesprek met één van de specialisten van online marketing bureau Maxlead.

 

https://www.maxlead.com/diensten/search-engine-optimisation/autoriteit-opbouw/