Down Home
Image default
Business

Wat je moet doen als je een storing hebt

Je zit rustig op de bank naar Netlix te kijken of een boek te lezen in het felle licht, wanneer opeens alles uitvalt. Misschien hoor je ook geknetter, maar het is een feit; de stroom is uitgevallen. Netflix doet het niet meer, en je kan ook niet meer je boek lezen. Als je iets belangrijks aan het doen was op wifi, hoop ik voor je dat je alles hebt opgeslagen, omdat het wifi ook uitgevallen is. Nu het pikkedonker is in huis, is de vraag wat je moet doen. Moet je afwachten, of de storingsdienst bellen?

Het eerste wat je altijd moet doen is kijken wat er bij de buren aan de hand is. Als alle huizen zonder licht zitten opeens, weet je zeker dat het aan het algemene powernet ligt, en niet aan jouw huis. Als dit niet het geval is, kan het goed zijn dat de stoppen zijn doorgeslagen in je huis. Wat het ook is, je moet voor nu even alle stekkers uit het stopcontact trekken, om mogelijke door branding te voorkomen.

Als het een storing is die alle huizen in de wijk aan treft, is er in principe niks wat je hoeft te doen. Je kunt gewoon af wachten in je huis, want negen van de tien keer wordt zo’n stroomuitval binnen een uur gefikst. Om het huis door te komen kan je voor nu gewoon even de zaklamp van je telefoon aan doen.

Als het wel aan je huis ligt, moet je proberen te kijken of je er iets is doorgeslagen. Dit kan er voor gezorgd hebben dat het stroom net is uit gegaan, omdat er teveel stroom door de kring ging. Als u het apparaat heeft gevonden, moet u er voor zorgen dat het zo snel mogelijk uit het stopcontact verdwijnt. Als u het niet kan vinden, kunt u altijd een speciale storingsdienst opzoeken.

 

 

 

http://groenewegendelft.nl