Down Home
Business

Wereldwijd feestvieren, er is meer dan Halloween

Wereldwijd feestvieren, er is meer dan Halloween

In Nederland houden we wel van een feestje, naast Carnaval en Sinterklaas grijpen we elke gelegenheid aan om uitbundig feest te vieren. Halloween is een typisch Amerikaans feest dat de laatste jaren flink aan populariteit heeft gewonnen in Nederland. Steeds meer mensen, jong en oud, kleden zich in griezel outfits in oktober. Welke feesten in de wereld kunnen we nog meer “adopteren”?

Chinees Nieuwjaar

We kennen dit feest wel, maar we vieren het nog niet echt in Nederland. Misschien moeten we alle Nederlandse Chinezen dit prachtige feest voortaan echt laten vieren, en niet alleen beperken tot een enorme berg rode rotjes tijdens “ons” Nieuwjaar. Niet alleen wordt er maar liefst vijftien dagen lang het Chinese Nieuwjaar gevierd, ze doen dit met prachtige dansen in draken- en leeuwenpakken, met als finale een festival met lantaarns.

Divali feest van lichtjes

Hindoestanen vieren de “rij van lichtjes” in India. Het is een echt familiefeest dat plaatsvindt in de maand oktober of november. Het is een tijd dat de familie samenkomt, waarmee het die gezelligheid kan bieden die we ook kennen van Sinterklaas en Kerstmis.

Driekoningen

In Katholieke delen van Nederland wordt Driekoningen nog wel gevierd, in de rest van Nederland wordt het tijd om dit feest te herontdekken. De verschijning van Jezus op aarde wordt gevierd met een lampionnenoptocht waarbij kinderen liedjes zingen en bij de mensen aanbellen of aankloppen. Het is een leuke verkleedpartij voor kinderen waarbij ze ook kunnen knutselen.

Oktoberfest

Het wordt druk in oktober, maar we mogen het grootste Volksfeest ter wereld uiteraard niet overslaan. Dit evenement wordt jaarlijks in München georganiseerd en duurt maar liefst zestien tot achttien dagen, van september tot in oktober. Naast de typische kledij wordt er ook veel, heel veel bier gedronken. In Nederland zijn er soms Carnavalsvierders die rondlopen in een Oktoberfest pakje, maar laten we dit feest gewoon een eigen dag geven, of zelfs meerdere dagen…

Keti Koti

Dit feest heet in Suriname de “Dag der Vrijheden” waarin de afschaffing van de slavernij wordt gevierd. Dat vond in Nederland plaats op 1 juli 1863 en wordt gevierd met een letterlijk kleurrijke optocht waarin vrouwen in de meest extravagante kleding paraderen. Een mooiere gelegenheid voor een feest kun je haast niet bedenken, en ook nog in een mooie tijd van het jaar.

Songkran

Het is warm in Thailand, dat is bekend. Daarom wordt Nieuwjaar daar niet alleen gevierd met vuurwerk, maar vooral ook met lekker verkoelend water. Van dertien tot vijftien april maakt iedereen elkaar nat met emmers water tegelijkertijd. Niemand is veilig voor het water, wanneer je op een brommer door de straten rijdt staan overal langs de weg kinderen klaar om je een nat pak te bezorgen. Misschien moeten we dit feest maar doorschuiven naar de zomermaanden in Nederland…

Zombie Run

Net zoals Halloween een “eng” feest is, zien we ook steeds vaker “Zombie Run” evenementen waarbij mensen opgejaagd worden door zombies. Fitness en feesten tegelijkertijd dus, dat klinkt goed! Met de populariteit van series als The Walking Dead, zombie films en romans zijn de lijken uit de dood herrezen!

Welke feesten zou jij graag vieren in Nederland? Kijk eens rond in onze feestkleding.

https://www.feestbeest.nl/feestkleding.html