Down Home
Image default
Business

Zo kies je de perfecte garagedeur

Zo kies je de perfecte garagedeur

Het kiezen van de perfecte garagedeur valt niet mee. Vroeger kozen de meeste mensen voor een kanteldeur. Sterker nog, dit type garagedeur werd in veel gevallen standaard gemonteerd bij nieuwbouwhuizen. Vandaag de dag is dat wel anders. Naast de verschillende soorten garagedeuren, is het aantal keuzes in de uitstraling, bediening en de veiligheid van de deur enorm groot. In dit artikel gaan we je daarom op weg helpen om door alle belangrijke aspecten van een garagedeur te bespreken, zodat jij de perfecte deur kunt kiezen.

De uitstraling

Voor wat betreft de uitstraling is het materiaal waarvan het deurblad is gemaakt van belang, welke kleur het materiaal heeft en of je wel of geen glazen ramen in het deurblad wilt.

Bepaal het materiaal

Garagedeuren werden vroeger vaak van staal gemaakt. Tegenwoordig heb je ook de keuze uit Aluminium of hout. In principe is ieder materiaal goed, alleen voor houten garagedeuren geld dat sommige houtsoorten wat vaker onderhoud nodig hebben. Laat het onderhoud echter niet het uitgangspunt zijn voor je materiaalkeuze, maar kijk vooral of het materiaal qua uitstraling bij de rest van je woning past.

Bepaal de kleur van het motief van de deur

Naast dat het materiaal waarvan het deurblad is gemaakt, is het ook van belang dat de kleur van het deurblad aansluit bij het totaalplaatje. Dus stel dat je een landelijke woning hebt, dan is een bruine tint al vaak mooier dan antraciet.

Wel of geen glas in het deurblad

Een garagedeur met ramen is met name handig als je in de garage regelmatig aan het klussen bent. Dan is het natuurlijk fijn als er naast de kunstmatige verlichting ook wat daglicht naar binnen schijnt. Wanneer je voor een garagedeur met glas kiest, is het van belang dat je voorkomt dat mensen via de buitenkant kunnen zien welke bezittingen er in de garage staan. Op die manier verklein je de kans op een inbraak.

De bediening en het openen van de deur

Oké, nu je weet met welke zaken je rekening kunt houden voor wat betreft de uitstraling, gaan door naar het bedienen en het openen van de garagedeur.

Handmatig of elektrisch

Wil je de garagedeur handmatig of elektrisch bedienen? Elektrische garagedeuren zijn met name fijn als je de garage als parkeerplaats gebruikt. Je je hoeft de auto immers dan niet te verlaten om de garagedeur te openen. In principe zijn in alle andere gevallen handmatig bedienbare garagedeuren een prima keuze, tenzij je van gemak houdt en gewoon geen zin hebt om de deur zelf te openen en te sluiten. Kies in dat geval voor een garagedeur die elektrisch te bedienen is (meer informatie hierover: https://www.garagedeurspecialist.nl/elektrische-garagedeuren/.

Manier van openen

De manier van openen heeft betrekking op de openingstechniek van de garagedeur. Zo zijn er bijvoorbeeld roldeursystemen die zijn opgebouwd uit smalle deurpanelen die verticaal worden opgerold en daardoor geen ruimte in de garage innemen.

De klassieke kanteldeuren daarentegen kantelen schuin naar binnen toe en komen direct onder het plafond te hangen. Daarmee zijn kanteldeuren minder geschikt voor garages die als opslagplaats worden gebruikt. Openslaande garagedeuren klappen naar buiten toe open, waardoor je ervoor moet zorgen dat er voldoende ruimte rondom de garage is, zodat de deurbladen nergens tegenaan botsen.

Kortom, voor wat betreft het openen van de garagedeur is het van belang dat je kijkt of er genoeg ruimte is om het deurblad te openen en of de manier waarop het deurblad opent aansluit op de manier waarop je de garageruimte wilt gebruiken.

Loopdeuren

Loopdeuren zijn met name praktisch als je de garage snel in en uit wilt kunnen gaan zonder daarbij de gehele garagedeur te hoeven openen. Denk bijvoorbeeld aan gezinnen waarbij de kinderen iedere dag op de fiets naar school gaan. Dan is het vervelend als de garagedeur steeds geheel geopend en gesloten worden om met de fiets te kunnen vertrekken. Garagedeuren met een loopdeur zijn in vele varianten te krijgen, meer informatie hierover vind je op: https://www.garagedeurspecialist.nl/garagedeur-met-loopdeur/.

Overige aandachtspunten

Naast de besproken punten over de garagedeuren zelf, zijn er ook nog een aantal andere aandachtspunten die invloed kunnen hebben op de deur die je uiteindelijk kiest.

Sloten

Niet iedere deur is standaard voorzien van sloten die aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen voldoen. Hecht je er waarde aan om het inbrekers zo lastig mogelijk te maken om in te breken? Dan is het belangrijk dat je de leverancier vraagt om de deur van sloten te voorzien die het Politiekeurmerk Veilig Wonen hebben.

Onderhoud

Voor wat betreft het onderhoud van garagedeuren, is het van belang dat je het deurblad eens in de zoveel jaar onderhoud en daarnaast de garagedeur onderdelen smeert en indien nodig vervangt. Ben je echter niet technisch? Laat het onderhoud aan de garagedeur onderdelen dan altijd aan een specialist over. Er kunnen namelijk gevaarlijke situaties ontstaan als je bepaalde onderdelen vervangt, zonder dat je weet hoe je dat op een veilige manier moet doen.

Service vanuit de leverancier

Het laatste punt dat we met je willen bespreken heeft niet zozeer te maken met de garagedeur zelf, maar meer met de service die je vanuit de leverancier krijgt. Denk aan gratis montage en de garanties die je op de deur en de montage krijgt. Kijk dus ook naar dit soort aspecten bij het kiezen van een leverancier. Zolang een nieuwe garagedeur vlekkeloos functioneert hecht je er misschien niet zoveel waarde aan. Maar als er iets mis is met de deur, dan is het fijn dat je weet dat het probleem snel en vakkundig wordt opgelost.

 

 

 

Advertorial:

Wil jij ook hoger in Google komen?

Online marketing bureau Adbull is de specialist op het gebied van SEO en linkbuilding. We laten graag gratis en geheel vrijblijvend zien wat we kunnen! Vraag direct de Gratis SEO Analyse t.w.v. € 249,- aan. ** Voor webdesigners en marketingbureaus bieden we onze linkbuilding diensten ook white label aan. **

www.adbull.nl