Down Home
Business

Zo word je snel productiever

Iedereen heeft er in het digitale tijdperk last van. Hoe kun je sneller en effectiever werken waar je meer tijd overhoudt voor andere dingen in het leven, of misschien wel gewoon meer werk. In deze post bespreken we een paar handige tips die jou helpen om snel tot wel drie keer zo productief te worden en bakken met werk te verzetten.

Schema

Dingen die ingepland staan gebeuren. Daarom is het cruciaal dat je werkt met een schema en je je daaraan houdt. Zonder schema of agenda kom jij in de ochtend aan op je kantoor zonder te weten waar je precies aan gaat werken. Je hebt misschien wel een vaag idee van de dingen die je af moet krijgen, maar wat je precies gaat doet is nog niet helemaal duidelijk. Hier moet je weer extra mentale capaciteit aan besteden, plus je loopt hierbij de kans dat je sneller afgeleid raakt omdat je niet streng genoeg voor jezelf bent.

Apps en tools

We zijn als mens nog nooit zo gevoelig geweest voor afleiding als in het digitale tijdperk. We worden overspoeld met mails, apps en social media meldingen. Echter zit er een ook een positieve kant aan al deze technologische ontwikkelingen. Er zijn namelijk veel productiviteit apps te downloaden die jou helpen om efficiënter te werken. Zo zijn er apps die alle programma’s op je computer of laptop afsluiten, behalve degene die jij nodig hebt voor een bepaalde taak. Een ander mooi voorbeeld in een app die alle kleuren uit het beeldscherm van je smartphone haalt zodat je alleen nog maar zwart-wit beelden ziet. Hierdoor zijn apps als Instagram vele malen minder interessant en ga je er minder vaak naartoe. Tof, of niet?

Mindset

Ook al zijn er talloze manieren en hacks om productiever te worden, zonder de juiste instellingen kom je er niet. Probeer daarom echt aan jezelf te werken en vraag je af waarom je precies productiever wilt zijn. Zo kun je jouw motivatie in kaart brengen en er gebruik van maken voor je eigen gewin.